Events
Projects
Perspectives
Partners
Rapoarte
    

[16.12.2020]
Împreună suntem puternici

2020 a fost un an foarte dificil pentru mulți locuitori ai Republicii Moldova. A fost deosebit de dificil atât pentru copiii din familiile nevoiașe ai căror părinți au rămas fără lucru și fără venit, cât și pentru persoanele în etate singuratice.

Datorită sponsorilor noștri, am reușit să oferim suport pentru 3'858 de familii prin pachete cu produse alimentare pe parcursul perioadei de pandemie. Greutatea totală a pachetelor a fost de 56.099 kg. Pentru aceasta îi mulțumim îndeosebi HCN (Elveția), părintelui Erwin Benz (Elveția), doamnei Brigitta Walder (Elveția), Hilfswerk Liechtenstein e.V. (Liechtenstein), părintelui Hans Bock (Germania), Pro Moldavia e.V. (Germania) , Menschen helfen e.V. (Germania), familia Zühlke (Elveția), familia Huber (Elveția), Franziskusgemeinschaft , Pinkafeld (Austria), doamnei Thea Cleophas (Olanda).


[10.12.2020]
De la vis la realitate ...

Anul acesta a fost un an dificil - și nu doar pentru țara noastră. Deci, toată lumea - și noi la fel - am fost afectați de virusul COVID-19. Au suferit și copiii din proiectele noastre BUNVOLENTIA; au fost nevoiți să treacă la învățământ de la distanță. Începutul noului an școlar a fost foarte dificil din cauza restricțiilor impuse. Una dintre restricții a fost crearea condițiilor în sălile de clasă în felul în care să fie păstrată distanța socială. Acest lucru a fost dificil sau chiar imposibil, cu băncile prevăzute pentru doi copii încă din timpuri sovietice. Ne-am adresat partenerilor noștri cu un apel de ajutor. Răspunsul lor a fost prompt; și am primit „undă verde” pentru marele proiect de procurare a noilor bănci. Toate centrele BUNVOLENTIA au fost dotate cu mobilier nou, performant și de înaltă calitate. Au fost procurate în total 378 de bănci pentru o persoană, inclusiv scaune pentru bănci. Angajații proiectelor noastre BUNVOLENTIA, copiii și părinții lor vor să mulțumească sponsorilor; aceștia sunt Hilfswerk Liechtenstein e.V (Liechtenstein), organizația „Hilfe für Osteuropa e. V”, Todtnau (Germania), părintele Erwin și Parohia Catolică Baar (Elveția) și părintele Hans Bock, Schierling (Germania).


[07.12.2020]
Ca întotdeauna la timp ...

Chiar dacă este pandemie, Sfântul Nicolae a făcut tot posibilul pentru a-i face fericiți pe copii după o lungă așteptare. Ei sunt plini de așteptări și nerăbdători: le va aduce Sfântul Nicolae un cadou sau ... Cei mici își pregătesc hainele și își curăță încălțămintea în ajunul sărbătorii; în aer se simte nerăbdarea lor.

Desigur, Sfântul Nicolae nu a uitat acești copii nevoiași: 691 de băieți și fete pot să se bucure de cadouri dulci și gustoase.

Anul acesta au ajutat la umplerea sacului cu cadouri a lui Sfântul Nicolae: PRO Moldavia e.V (Germania), Help for Children in Need (Elveția) și Menschen helfen e.V (Germania).


[26.09.2020]
Grija în aceste vremuri grele

Pandemia ține întreaga lume sub controlul ei - inclusiv Moldova. Doamna Ursula Honeck, Todtnau (Germania), care susține familiile din Moldova ai mult de 25 de ani, a oferit, de asemenea, un suport financiar pentru 25 de familii și astfel nu numai le-a ajutat, ci și le-a dăruit și o mare bucurie. Cu lacrimi în ochi ei au primit acest ajutor, care este deosebit de important și valoros în aceste vremuri grele. Familiile beneficiare sunt nemărginit recunoscătoare doamnei Honeck și îi doresc ei și întregii sale familii binecuvântarea lui Dumnezeu.


[05.09.2020]
Pentru prima dată în Moldova: o clasă la aer liber

Măsurile restrictive legate cu pandemia îndeamnă profesorii să caute diferite modalități de predare a materialului didactic.

La inițiativa directoarei școlii locale, a fost construită o clasă la aer liber în satul Ciuciueni din raionul Sîngerei. Lecțiile pot avea loc aici dacă vremea este bună. După-amiază, acesta este și locul unde se petrec activitățile proiectului BUNVOLENTIA Ciuciueni.

Materialele de construcție necesare au putut fi procurate datorită sprijinlui financiar părintelui-paroh Hans Bock, Schierling (Germania). Deasemenea, părinții copiilor au ajutat la realizarea lucrărilor de construcții sub îndrumarea doamnei directoare, doamna Angela Albu.

Este important de menționat că acest proiect este unic în Moldova.

[03.09.2020]
Împlinirea unui vis mult așteptat

În Centrul de plasament și îngrijire din satul Ghetlova, raionul Orhei se oferă serviciile necesare pentru 38 de persoane. Cu părere de rău, în împrejurime nu exista un loc unde vârstnicii puteau să petreacă timpul la aer liber.

Îndată ce doamna Brigitta Walder și părintele Erwin Benz (Elveția) au aflat despre această problemă, au fost încântați că PRO UMANITAS planifică construcța unei terase de vară la aer liber; ei au promis finanțare. Este important să marcăm că nu a trecut nici măcar o lună de la momentul în care am cerut ajutor și până la finalizarea lucrărilor de construcție. În data de 02 septembrie 2020, primarul satului, împreună cu locuitorii fericiți ai centrului, au sărbătorit deschiderea acestui loc minunat. Acum persoanele în etate pot organiza întâlniri, să privească filme, să sărbătorească zilele de naștere, dar și alte evenimente la aer liber.


[28.08.2020]
O surpriză plăcută din partea familiei Zühlke

Datorită sprijinului financiar al familiei Zühlke (Elveția), 80 de copii nevoiași din proiectele BUNVOLENTIA din satele Misovca, Gangura și Alexandrovca au primit pachete cu produse alimentare. Greutatea unui pachet este de ca. 18 kg.

Toți copiii și părinții lor sunt extrem de recunoscători familiei Zühlke pentru acest gest de milostenie, dragoste și grijă. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[30.07.2020]
Renovarea casei s-a terminat!

Cu mare bucurie vă informăm că a fost finalizată a doua și ultima etapă a renovării casei achiziționate pentru familia Moruz în s. Grigorăuca, r-l Sîngerei. Casa lor a fost complet distrusă în ianuarie 2020 într-un incendiu. Datorită sprijinului financiar acordat de HILFSWERK LIECHTENSTEIN, președintele Dna Bettina Pelger-Sprenger, Triesen (Liechtenstein) și „Hilfe für Osteuropa e. V ”, președintele Dna Ursula Honeck, Todtnau (Germania), în etapa finală, au fost efectuate următoarele lucrări: demontarea vechiului și instalarea unui nou acoperiș, izolarea pereților exteriori ai casei și vopsirea lor, instalarea unui sistem de drenare a apei pluviale, protecția fundației împotriva umezelii precum și alte lucrări minore.


[22.07.2020]
Ajutorul vine regulat și mereu la timp

Dna Ursula Honeck, Todtnau (Germania), are grijă de nevoiașii din Republica Moldova de mai mult de 25 de ani. Ea vizita Moldova de două ori pe an. Scopul principal al acestor vizite era să se întâlnească cu 27 de familii nevoiașe și să le ofere susținere financiară.

În acest an, în ciuda pandemiei, doamna Honeck a găsit o modalitate de a ajuta aceste familii.

[16.07.2020]
Noi ne-am mutat!

Vă informăm că biroul PRO UMANITAS de la 16 iulie 2020 va fi situat la următoarea adresă:

str. Calea Orheiului 122, Of. 205
MD 2020, com Stăuceni, mun. Chișinău
Moldova

Numerele de telefon și fax sunt:
Tel.: +373 22 009 989
Fax: +373 22 990 919


E-mail: proumanitas@gmail.com
[24.06.2020]
Aprecierea înaltă a activității noastre

La fiecare trei ani, comisia guvernamentală examinează proiectele și activitățile realizate de organizația noastră de binefacere PRO UMANITAS; în luna mai a acestui an această activitate a fost realizată a șasea oară. Ulterior, Ministerul Justiției a recunoscut din nou că PRO UMANITAS este o organizație de utilitate publică și a acordat un certificat corespunzător.

Noi suntem recunoscători tuturor partenerilor noștri, precum și tuturor angajaților și voluntarilor care sunt implicați în implementarea proiectelor noastre și exprimăm sincerele noastre mulțumiri.

[07.05.2020]
Ajutor în perioada crizei de coronavirus

În perioada pandemiei a coronavirusului, canina socială nu este adesea ajutorul potrivit pentru familii și persoane în vârstă în nevoie. Pachete cu produse alimentare pot fi mai utile și, mai ales, în astfel de situații. Am putut implementa acest proiect datorită ajutorului partenerilor noștri din Elveția, Liechtenstein și Germania.

[27.03.2020]
Nevoile umane nu trebuie să fie uitate!

Școala din satul Iezărenii Vechi a fost construită în 1974. Dar a fost un neajuns major: nu existau toalete în clădire, doar afară; nu au fost respectate în niciun fel standardele de igienă: nu era nici apă, nici încălzire! Aceasta provoca diferite boli la copii, în special în sezonul rece. Deoarece aceste condiții erau periculoase pentru sănătatea copiilor și adolescenților, am decis să instalăm toalete în clădirea școlii. Administrașia școlii ne-a furnizat o cameră mai mare unde acestea au fost instalate. Aceste toalete noi îndeplinesc pe deplin toate standardele generale necesare; de asemenea, încăperile sunt bine încălzite. Copiii sunt foarte fericiți de această îmbunătățire.

Mulțumim părintelui Erwin Benz și doamnei Brigitta Walder, Elveția, pentru că au făcut posibil acest proiect.

[26.02.2020]
25 de ani de ajutor pentru nevoiașii din Moldova

Activitatea de succes a organizației germane de binefacere „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V” pentru Moldova. început exact acum 25 de ani în urmă, în februarie. Următoarele numere vorbesc de la sine:
- Mai mult de 500 de tone de ajutor umanitar (echipament medical, medicamente, articole sanitare și multe altele) au fost aduse în Republica Moldova de voluntari, însoțiți de doamna Honeck.
- Au fost realizate numeroase proiecte, în special furnizarea de fonduri în situații de urgență.
- Chiar și astăzi, aproximativ 30 de familii nevoiaşe primesc sprijin financiar de două ori pe an.

Aceasta nu este lista completă a faptelor bune pe care președintele organizației de binefacere, doamna Ursula Honek, le-a implimentat în Republica Moldova în ultimii 25 de ani.

Ca mulțumiri, această organizație a primit numeroase diplome și scrisori de mulţumire.

Din numele asociaţiei PRO UMANITAS și al tuturor beneficiarilor, mulțumim sincer doamnei Ursula Honek pentru bunătatea și munca depusă. Fie ca Domnul milostiv să răsplătească pe ea și pe toți colegii ei în întregime.

[21.02.2020]
Ziua de naștere a conducătorului nostru spiritual

Dacă din latină „Humanitas” poate fi tradus ca umanitate, filantropie, dar și ca blândețe, amabilitate și gust fin, PRO UMANITAS își stabilește un scop mare, mai ales că organizația noastră încearcă să pună în aplicare acest lucru în spirit creștin. Conducătorul nostru spiritual, părintele Piotr Kuszman, contribuie semnificativ în atingerea scopului. El nu face acest lucru în prim plan sau chiar dominant, ci binevoitor, în sensul credinței, al speranței și al iubirii. Prezența lui este foarte importantă pentru noi.Îi suntem mulțumitori. Binecuvântările noastre îl însoțesc mereu ; sperăm că putem conta pe sprijinul, bunătatea și angajamentul său încă pentru mult timp. Ad multos annos!

[08.02.2020]
De la lacrimi de amărăciune până la lacrimi de bucurie

Tragedia în familia Moruz din raionul Sângerei a avut loc în noaptea de Crăciun, pe 8 ianuarie 2020. În urma incendiului, toată locuința familiei, precum și toate documentele, au fost arse. Din cauza pagubelor grave, casa nu a putut fi refăcută.

Astfel, o familie tânără cu doi copii (7 și 6 ani)a rămas iarna, fără locuință. Din fericire au găsit un loc de dormit la vecini.

Datorită compasiunii partenerilor noștri, am putut să procurăm o casă pentru această familie. A doua zi, sătenii buni au venit la ajutor pentru a crea toate condițiile de trăi necesare în ea. Lucrările s-au desfășurat de dimineața devreme până seara.

Câteva zile mai târziu, sunetele instrumentelor de construcție au dat loc râsului sonor al copiilor. Această acțiune a fost posibilă datorită generozității următorilor sponsori: Părintele Erwin Benz (Elveția), „Trilingual Dayschool GmbH” (Elveția), „Hilfe fuer Osteuropa e. V” (Președintele Dna Ursula Honeck, Germania), „Menschen helfen e. V” (Președintele Dl Dr. Robert Roithmeier, Germania), „Help for Children in Need” (Președintele Peter Garst, Elveția).


[28.01.2020]
Acțiune pentru cei mai săraci din Moldova

Multor familii , în special, bătrânilor nu le este întotdeauna ușor, deoarece adesea trăiesc în pragul sărăciei. Am reușit să ajutam 25 dintre cele mai sărace familii (din diferite regiuni ale Moldovei) aducându-le pachete alimentare cu conserve de pește și carne, diverse tipuri de terci (orez, hrișcă, grâu, ovăz), paste, zahăr, ulei, biscuiți, etc.

Această acțiune minunată a fost posibilă datorită implicării comunității franceze, Pinkafeld (A) - în spiritul lui Francis, „tatăl săracilor care s-a făcut egal cu toți nevoiașii și nu a putut fi indiferent față de cei mai săraci ca el” (Thomas von Celano , Vita prima capitolul 15). Dumnezeu să vă binecuvanteze!


[23.01.2020]
Galeria a fost actualizată:
- Centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA
- Centrul de zi pentru copii „Sf. Maria“, Grigorăuca
- Mobilier nou pentru cantinele din Petrovca, Mihailovca și Misovca
[16.01.2020]
Cu drag pentru nevoiași

Când dna Ursula Honeck și dl Dr. Thomas Honeck de la organizația „Hilfe für Osteuropa e.V.“, Todtnau vin în Moldova, aduc cu sine mare bucurie familiilor nevoiașe. Astfel, ei au fost în țara noastră, pentru a vizita diferite proiecte din Orhei, Edineț și Chișinău.

În Chișinău a fost organizată o întâlnire frumoasă cu familiile sponsorizate. Dna Honeck și dl Honeck au transmis donațiile din partea sponsorilor din Germania primind în schimb cuvinte de mulțumire și urări de bine.


[15.01.2020]
Raport anual de activitate 2019

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2019 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.
[10.01.2020]
Material de încălzire la momentul potrivit

În perioadele friguroase de iarnă, oamenii nevoiași se confruntă cu dificultăți deosebit de mari cum ar fi mâncarea, o camera caldă. HILFSWERK LIECHTENSTEIN a oferit posibilitea să donăm materiale de încălzire la zece familii cele mai sărace din Grigorăuca - inclusiv persoane cu dizabilități și pensionari. Căldura nu numai că face bine, dar ajută și împotriva răcelilor și a bolilor cronice severe. Acest act de caritate creștină a fost făcut de oamenii din Principatul Liechtenstein pentru care merită nu numai mulțumiri, ci și respect și recunoștință. Acțiunea este în spiritul Evangheliei, al lui Hristos și al Bisericii.