Events
Projects
Perspectives
Partners
    
[04.10.2019]
“Menschen helfen e. V” e din nou în Moldova

Reprezentanții organizației „Menschen helfen e.V”, președintele dl Dr. Robert Roithmeier (Germania), au vizitat din nou Moldova. Au avut ocazia să viziteze gimnaziul din satul Petrovca unde au finanțat recent un proiect de izolare termică a clădirii.. Administrația școlii împreună cu elevii i-au primit cu bucurie pe dragi oaspeți, mulțumind pentru ajutorul de neprețuit oferit în timp școlii lor dragi. După aceasta reprezentanții ai „Menschen helfen e. V ”au vizitat școala din satul Grigorauca. Elevii și învățătorii au fost foarte mulțumiți de vizita lor. Apoi, oaspeții au vizitat centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria”, unde au putut să vadă cu propriile ochi activitățile copiilor care vizitează acest centru. Copiii au fost fericiți să își demonstreze munca și rezultatele obținute. Vizita s-a încheiat cu o demonstrație grandioasă de ținute pe care copiii le-au cusut în centru.[26.08.2019]
Termoizolarea clădirii gimnaziului din Petrovca

Calitatea tencuielii de pe pereții gimnaziului a fost rea. Au fost observate pierderi mari de căldură. Era necesar să se folosească mult combustibil pentru a menține o temperatură acceptabilă în sălile de clasă.

În acest context, s-a decis de a efectua izolarea pereților, ceea ce ar fi redus semnificativ pierderea de căldură. Această măsură va ajuta la menținerea unei temperaturi favorabile în sălile de clasă și va reduce numărul de copii bolnavi în timpul iernii.

Datorită sprijinului financiar acordat de Gemeinde Baar (Elveția), „Help for Children in Need”, Evilard (Elveția), „Menschen helfen e. V”, Seehausen (Germania) “Hilfe für Osteuropa”, Todtnau (Germania) am avut ocazia să implementăm cu succes acest proiect.

Peretile au fost izolate cu materiale de înaltă calitate. Suprafața totală a pereților gimnaziului este de 1140 m2, a fost utilizat un material de izolare cu grosimea de 70 mm.

Acum, gimnaziul din Petrovca nu se va mai confrunta cu această problemă. Acest lucru calitativ va oferi condiții plăcute tuturor copiilor pentru o lungă perioadă de timp.[26.08.2019]
Acoperiș nou pentru gimnaziul din Petrovca

Gimnaziul a fost construit în 1995. Acest gimnaziu este frecventat de elevi din patru sate (Petrovca, Vladimirovca, Evghenievca și Antonovca). Aici funcționează două proiecte - BUNVOLENTIA Petrovca (din 2008) și BUNVOLENTIA Vladimirovca (din 2010) care sunt frecventate de 45 de copii nevoiași, din familii social-vulnerabile.

Deosebit de mare a fost problema cu acoperișul, care se aflat într-o stare foarte rea. Permament după ploaie, în încăperile școlii pătrundea apași perețile și ferestrele deveneau umede.

Datorită sprijinului financiar al doamnei Brigitta Walder (Elveția), HILFSWERK LIECHTENSTEIN (Liechtenstein), pastorului Hans Bock (prin intermediul pastoratul catolic Schierling, Germania), părintelui Erwin Benz (Elveția), doamnei Regina Weiss (Germania) și consiliului raional Singerei (Republica Moldova) am avut ocazia să implementăm cu succes acest proiect. Acoperișul vechi a fost demontat și a fost instalat un nou acoperiș, ținând cont de caracteristicile seismice ale zonei. Pentru acoperirea acoperișului s-a folosit material ecologic (foaie de profil). Suprafața totală a acoperișului este de 1720 m2.

În același timp, a fost achiziționat și instalat un sistem de colectare și îndepărtare a apei pluviale.[23.07.2019]
Vara – timp minunat pentru excursii

Vara – timpul preferat al tuturor școlarilor, pentru că după un an greu de învățământ vine vacanța mult așteptată plină de multe aventuri și bucurii. La fel este și vara pentru copiii ce frecventează centrele BUNVOLENTIA. Ei au avut posibilitatea să viziteze muzee, teatre și parcurile de distracții. Conform tradiției, copiii au fost și la Andy’s Pizza, unde au avut parte de un prânz foarte gustos. La sfârșitul acestei excursii, toți au fost foarte impresionați de cele văzute.


[18.07.2019]
„Hilfe für Osteuropa e. V“ aduce o mare bucurie nevoiașilor din Moldova

Doamna Ursula Honeck, președintele organizației «Hilfe für Osteuropa e.V.» (HFO) Todtnau, Germania, și domnul Gunther Köllner au venit pentru a doua lor vizită din acest an în Republica Moldova. De fiecare dată, când ei vin aici, aduc mari bucurii în familiile nevoiașe. Doamna Honeck și domnul Köllner au avut o vizită la Orhei și Edineț pentru a vedea cum se desfășoară proiectele finanțate de ei. La Chișinău a avut loc o întâlnire cu familiile ce sunt sprijinite financiar de ei. A fost o întrunire foarte frumoasă la care s-au spus multe cuvinte de mulțumire.

Locuitorii mulțumitori ai satului Grigorăuca, raionul Sîngerei, au pregătit o întâlnire deosebită pentru oaspeți, dar copii care frecventează centrul de zi „ Sfânta Maria „ au pregătit un concert.

Aici putem menționa că organizația HFO ajută nevoiașii din această regiune de mai bine de 20 de ani.

Oaspeții au vizitat și satul Petrovca, raionul Sîngerei,unde în timpul de față la școală se face o reparație totală. Organizația HFO participă și ea la finanțarea acestui proiect de renovare.

[01.06.2019]
O surpriză plăcută

În timpul ultimei vizite a „Menschen Helfen e.V.“, Murnau, președintele organizației, dl Dr. Robert Roithmeier a aprobat ca copiii centrului de zi „Sf. Maria“ din Grigorăuca să facă o excursie. Promis – făcut! Sâmbata, 01.06.2019, copiii au fost în Chișinău la Teatrul de Operă și Balet, unde a avut loc un spectacol. Ei au fost foarte impresionați de teatrul de operă și de întregul spectacol. De asemenea, copiii s-au bucurat de o masă delicioasă într-o pizzerie.

Această călătorie a fost o recompensă pentru performanța minunată și munca mare a copiilor depusă în timpul vizitei „Menschen Helfen e.V“ În total, au participat 74 de copii și profesori.


[25.05.2019]
Sărbătoare la Grigorăuca

Reprezentanții organizației „Menschen Helfen e. V” ( Președinte Domnul Doctor Robert Roithmeier) Seehausen, Germania, au vizitat centrul “Sfânta Maria“ din Grigorăuca, raionul Sîngerei. Cu ocazia vizitei sponsorilor copiii au pregătit întreceri sportive, cântece, dansuri și spectacol de păpuși. În acest fel ei au arătat cu ce se ocupă la centru și la ce succese au ajuns. Copiii au dăruit oaspeților obiecte confecționate de ei înșiși. Vicepreședintele raionului Sîngerei, șeful Direcției Educației și primarul satului Grigorăuca au participat la acest eveniment. Ei sunt mulțumiți de contribuțiile prietenilor noștri din Germania în oferirea ajutoarelor copiilor din familiile nevoiașe. Domnul Doctor Roithmeier a avut o discuție și cu directorul centrului doamna Svetlana Pașa. El a susținut ideea doamnei Pașa în a organiza anumite acțiuni pentru copiii centrului.


[24.05.2019]
Întâlnirea „Menschen Helfen e. V” cu beneficiarul recunoscător

Familia Volcovschii este o familie nevoiașă din satul Gangura, raionul Ialoveni. Cu toate că au greutăți financiare , ei cresc trei copii. În anul 2016 unul din copiii lor, Mihaela Volcovscaia, a avut nevoie urgent de o intervenție chirurgicală la ochi. În aceste clipe a venit cu un ajutor organizația „Menschen Helfen e. V” ( Președinte Domnul Doctor Robert Roithmeier) Seehausen, Germania. Fetița a fost operată cu succes, fiind înlăturată problema cu care Mihaela și părinții ei s-au luptat 9 ani.

Astăzi, după trei ani , cu ocazia vizitei reprezentanților „Menschen Helfen e. V” în Republica Moldova, Mihaela a putut încă o dată să se întâlnească și să mulțumească salvatorilor ei.

[24.05.2019]
„Menschen Helfen e. V” a vizitat proiectele din Gangura, raionul Ialoveni

În timpul tradiționalei vizite anuale , reprezentanții organizației „Menschen Helfen e. V”, Germania (peședintele Domnul Doctor Robert Roithmeier) au vizitat câteva proiecte din Gangura, și anume grădinița, proiectul de alimentare cu apă, centrele pentru copii BUNVOLENȚIA. După tradiție , oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare. Copiii ce frecventează aceste centre au dăruit oaspeților lucrări făcute de ei înșiși.


[17.05.2019]
Un sistem nou de încălzire pentu gimnaziul Mihailovca

Gimnaziul Mihailovca (construit în 1960) până în prezent nu a avut încălzire centrală. Fiecare cameră de clasă a fost încălzită cu o sobă. Coridorul și restul încăperilor gimnaziului nu au fost încălzite deloc. Suprafața totală a clădirii este de 2010 m2.

În ciuda consumului ridicat de combustibil, camerele nu au avut întotdeauna temperatura necesară a aerului. Copiii și profesorii gimnaziului aveau riscul de a se îmbolnăvi, deoarece erau adesea nevoiți să respire gazul de monoxid de carbon. Din acest motiv, sa decis instalarea unui nou sistem de încălzire.

Acest proiect a fost implementat cu succes datorită sprijinului financiar al Hilfswerk Liechtenstein (președintele Bettina Pelger-Sprenger), Liechtenstein și al Consiliului Raional Sîngerei, Moldova.


[19.04.2019]
Ajutorul venit la timpul potrivit

Condițiile sanitare nesatisfăcătoare la bucătăria și sufrageria din Gimnaziul Copăceni, raionul Sîngerei, au fost o problem mare. Trebuiau de luat careva măsuri. Organele regionale responsabile pentru protecția sănătății și siguranța în alimentație avertizau administrația școlii cu privire la această problem. Un prânz sănătos, de care copiii beneficiază în școală, este foarte important pentru organismal și dezvoltarea elevilor. Aici ei primesc ceea de ce au nevoie pentru dezvoltare. În jur de 110 elevi, inclusiv 50 din familii defavorizate, care frecventează proiectul BUNVOLENTIA după ore, acest prânz este îndeosebi important pentru ei. În mulți cazuri aceasta este unica hrană sănătoasă de care ei beneficiază. Iată de ce echiparea calitativă a bucătăriei este atât de important.

Cu ajutorul Părintelui Hans Bock (prin intermediul Parohiii Catolice din Schierling / Germania) noi am putut achiziționa echipamentul și tacâmurile necesare. Acum copiii mănâncă în încăperi curate. Produsele alimentare se păstrează șise pregătesc în încăperi corespunzătoare.


[17.04.2019]
Acțiune de Paști pentru nevoiași

Sărbatoarea Paștelui reprezintă viața nouă, izvorul vieții. Nevoiașii, vârstnicii, singuraticii și bolnavii satelor Grigorauca și Gangura au simțit dragostea și miracolul acestei Sfinte Sărbatori. 250 familii au primit pachete cu produse alimentare. În total au fost împărțite aproximativ 3 tone de produse alimentare de primă necesitate precum și dulciuri. Aceasta a fost un ajutor potrivit pentru pregătirea mesei de sărbătoare.

Această acțiune a fost finanțată de către oganizațiile Hilfe für Osteuropa e.V., Todtnau (Germania) și PRO MOLDAVIA e. V, Gladbeck (Germania).


[16.03.2019]
Al 23-lea seminar pentru coordonatorii si conducătorii centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrului de zi pentru copii „Sf. Maria”

La data de 16 martie 2019 a avut loc cel de-al 23-lea seminar pentru coordonatorii și profesorii celor 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” în s. Gangura, r-l Ialoveni. Aceasta a fost o întâlnire minunată la care au luat participat 52 invitați. I-am avut în calitate de oaspeți de onoare familia Garst și familia Hollenstein din Elveția. Dl. Garst a fost întâmpinat ca și cetățean de onoare al comunei Gangura.

Seminarul a fost împărțit în 2 părți. Prima parte a fost ghidată de doamna Rotaru Natalia, psiholog. Cu deosebite cuvinte și prezentări ea a relatat tema ” Cauzele comportării urâte la copii”. Invitații au fost motivați să se implice în diferite activități. Partea a doua, conducătorii centrelor au avut posibilitatea să se expună în ceea ce privește problemele centrelor și doleanțele. În același timp a avut loc și seminarul contabililor.


[16.03.2019]
HCN în Moldova

Președintele organizației „Help for Children in Neeed” (HCN) Peter Garst și Vice-Președintele Edwin Hollenstein au vizitat Moldova în luna martie. Ei au fost însoțiți de soțiile lor Martha Garst și Beatrice Hollenstein. Pentru domnul Garst aceasta a fost deja a 33-a vizită. Partenerii noștri din Elveția au vizitat proiectele lor: 16 Centre de Zi pentru Copii BUNVOLENTIA, Centrul de Zi pentru Persoane în Etate „Sf. Petru”, de asemenea și alte proiecte, așa ca Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Maria” în Grigorăuca. Oaspeții au fost întâmpinați cu flori și daruri confecționate manual de către toate proiectele vizitate. Familia Garst și familia Hollenstein au avut ocazia de a petrece mult timp cu copiii și să guste din deliciosul prânz. Astfel ei s-au convins de faptul că copiii au o alimentație echilibrată și sunt bine îngrijiți.


[05.03.2019]
O sărbătoare mare în Grigorăuca!

La data de 5 martie 2019 a avut loc o sărbătoare frumoasă în satul Grigorăuca. Copiii centrului de zi „Sf. Maria“ au felicitat toate doamnele din sat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Ei au pregătit un concert cu dansuri, cântece și teatru de păpuși. Cu bucurie și dragoste copiii au confecționat cadouri pentru mamele, bunicile, surorile lor, dar și pentru doamnele din sat. În pofida frigului sala a fost plină. Toți cei prezenți au savurat această zi minunată!


[26.02.2019]
Sistema de ventilare pentru bucătăriile școlilor din S. Cozești, Mihailovca și Misovca

Cerintele structurale și echiparea tehnică, nu este desigur cel mai important atribut al școlilor. Cu toate acestea, ele participă semnificativ la o bună funcționare a scolii, precum si la crearea unei atmosfere și dispoziție de lucru. Astfel noi am reușit să instalăm Sisteme de ventilare noi la trei bucătării din difetite școli, în acest mod am îmbunătățit semnificativ condițiile de muncă a personalului. Aceasta fără îndoială va avea un efect pozitiv asupra alimentației iar ulterior și asupra elevilor – îmbunătățirea atmosferei din toate punctele de vedere.

Proiectul a fost realizat cu succes grație ajutorului Consiliului Local și a susținerii financiare municipalității Baar / Elveția (prin intermediul părintelui Erwin Benz), precum și al susținerii noastre profesionale și organizaționale.

[21.02.2019]
„Hilfe fuer Osteuropa e.V“ în Moldova

Un nou an vine cu binecuvântări noi și cu primii vizitatori din Todtnau. Dna Ursula Honeck, președinta „Hilfe für Osteuropa e.V.“ activează în Republica Moldova de 24 de ani. În prima sa vizită din acest an, ea vine însoțită de soțul ei, Dr. Thomas Honeck. Împreună ei au vizitat proiectele organizației din Orhei și Edineț.

În Chișinău a avut loc o întâlnire cordială cu toate familiile sponsorizate. Familiile sponsorizate i-au primit pe dna și dl Honeck cu mare bucurie. Multe cuvinte de mulțumire și binecuvântări au fost rostite.


[24.01.2019]
Raport anual de activitate 2018

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2018 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.
[22.01.2019]
Pachete cu produse alimentare pentru familii sărace

La momentul actual situația socio-economică a Moldovei este foarte dificilă. Și în legatură cu aceasta numărul persoanelor nevoiașe este in creștere cu fiecare zi ce trece. Persoanele în etate, cu dizabilități și familiile numeroase se atribuie acestei categorii de cetățeni. Viața nevoiașilor cu an ce trece este mai grea. Mulțumită prietenilor noștri milostivi din Austria 30 din cele mai nevoiașe familii a satelor Grigorăuca și Copăceni au avut posibilitatea să primească pachete cu produse alimentare. Acest act de milostenie, dragoste și grijă față de apropiați a adus multă bucurie persoanelor în etate, cu dizabilități și familiilor numeroase. Inimile beneficiarilor sunt pline cu lacrimile de bucurie și recunoștință.

Această acțiune a fost finanțată de către Franziskusgemeinschaft, Pinkafeld, Austria.


[18.01.2019]
Lemnul și cărbune au venit la timp

Binefacerea creștină este o chemare. Aceasta este misiunea noastră, încredințată nouă de Biserica lui Hristos. De asemenea, datoria noastră este să respectăm poruncile iubirii. În perioada financiară dificilă, paturile social-vulnerabile ale populației se află într-o situație grea (persoanele cu dizabilități si pensionarii). În sezonul de încălzire de iarnă, aceste categorii supraviețuiesc cu greu, foamea și frigul, bolile cronice severe. Datorită dragostei lui Hristos și a partenerilor noștri din organizația HILFSWERK LIECHTENSTEIN, am putut oferi ajutor pentru 10 cele mai sărace familii din satul Grigorauca și i-am aprovizionat cu lemn și cărbune în această perioadă dificilă. Pentru cei nevoiași, acesta este un ajutor deosebit care îi va fi de mare folos în perioada de iarnă. Noi îi mulțumim pe cei care nu sunt indeferenți si dau in dar inimile lor pline de dragoste si milă.


[09.01.2019]
Copiii - pregătiți să întâlnească Iarna

Bucurie mare pentru 202 copii din centrele noastre pentru copii BUNVOLENTIA și Centrul de zi pentru copii "Sf. Maria". Acești copii întîmpină multe dificultăți financiare, deseori părinții nu le pot oferi cele necesare. Datorită acestor daruri, ei vor fi protejați de frig. Părinții sunt foarte recunoscători, iar baiețeii și fetițele - foarte fericiți.

Campania a fost susținută de către organizația : Trilingual Dayschool DEF Gmbh, Elveția.