Events
Projects
Perspectives
Partners
Rapoarte
    
[28.07.2022]
Festival benefic - „kultURKNALL”

Din 2007 asociația „Menschen helfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier)finanțează Centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din satul Grigorăuca, raionul Sîngerei. Acest centru oferă nouă cursuri: Informatică, Cusutul, „Mâini dibace”, Limba engleză, Dansul, Educație fizică, Radiotehnica, Prelucrarea lemnului și Teatrul de păpuși. În prezent centrul de zi este frecventat de 115 copii din familii social vulnerabile, nevoiașe. Pentru ca acești copii să aibă posibilitatea să-și dezvolte abilitățile creative, să se ocupe de activitatea preferată și chiar să învețe elementele de bază ale unei profesii, „Menschen helfen e.V.” organizează un festival de caritate - „kultURKNALL”.

Anul acesta „kultURKNALL” a avut loc pe 23 și 24.07.2022. Festivalul a trecut cu succes; acest eveniment este de o mare importanță și pentru activitatea ulterioară a centrului „Sfânta Maria” din Grigorăuca.


[27.07.2022]
„O minte sănătoasă într-un corp sănătos”

Alimentația copiilor este o prioritate majoră pentru noi și partenerii noștri, mai ales când vine vorba de alimentația copiilor. Vara, când școala și cantina școlii sunt închise, copiii nu primesc mese calde. Organizațiile „Help for Children in Need” (HCN) (Președintele Dl Peter Garst, Elveția) și „Menschen gelfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier, Germania) au avut grijă de 675 de persoane nevoiașe și au susținut implementarea campaniei de procurare și distribuire a coletelor cu roduse alimentare. Aceste pachete conțin toate produse de bază; greutatea totală a pachetelor a fost de 10’665 kg. Pachetul a fost atât de greu pentru copii încât nu l-au putut duce acasă fără ajutorul părinților lor.

Din suflet suntem recunoscători donatorilor pentru implementarea acestei minunate campanii.

[26.07.2022]
Un alt ajutor pentru vârstnici

Vârstnicii centrului de zi „Sfîntul Petru” din Grigorăuca, raionul Sîngerei, sunt înconjurați de căldură și grijă. Ei au posibilitatea de a vizita centrul în fiecare zi. Acolo ei primesc ajutor și sprijin: mese calde zilnice, medicamente, pentru ei sunt organizate campanii de distribuire a pachetelor cu produse alimentare de mai multe ori pe an. La inițiativa părintelui Erwin Benz, Elveția, anul acesta a fost desfășurată o campanie de distribuire a detergenților și altor materiale de curățare pentru 28 de persoane în etate din centru. Toți beneficiarii sunt mulțumiți de ajutorul pe care l-au primit. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!

[22.07.2022]
În sfârșit, din nou în Moldova

Reprezentantul organizației elvețiene „Help for Children in Need” (HCN), dl Edwin Hollenstein, a vizitat din nou Republica Moldova după o lungă pauză. În timpul acestei scurte călătorii, a avut ocazia să viziteze diverse proiecte, printre care 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA, pe care HCN le susține de mai mulți ani, centrul de zi pentru bătrâni „Sfintul Petru” și centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca, raionul Sîngerei, academia de șah din satul Petrovca, raionul Sîngerei și centrul de refugiați din satul Ivancea, raionul Orhei, care a fost deschis de organizația ORA International Moldova (Președinte dna Veronica Martiniuc) și este susținut de HCN deja de cinci luni. În cadrul acestei vizite dl Hollenstein a făcut cunoștință cu noua conducere a proiectelor din nordul Moldovei și a avut discuții cu profesorii și coordonatorii despre activitățile centrelor în perioada pandemiei, s-a întâlnit cu jucătorii de șah care au câștigat premii la campionatul republican de șah, a participat la distribuirea pachetelor cu produse alimentare pentru copiii din familii nevoiașe, s-a întâlnit cu refugiați din Odesa. Vârstnicii și copiii din proiectele menționate mai sus au primit surprize dulci de la dragul oaspete. Din păcate, dl Peter Garst, Președintele HCN, nu a putut veni de data aceasta în Moldova, dar toți beneficiarii îi transmit salutări călduroase și așteaptă cu nerăbdare următoarea vizită comună a dlui Garst și a dlui Hollenstein în Moldova cât mai curând posibil.[19.07.2022]
Ajutorul strict necesar a sosit la timp

Păturile social vulnerabile ale populației, cum ar fi familiile nevoiașe, cele cu venituri mici și pensionarii bolnavi, se află într-o situație financiară dificilă. În timpul iernii grele, acești oameni nevoiași suferă în special de foame, răceli și boli cronice grave. Din cauza izbucnirii războiului în Ucraina, importul de materiale de încălzire a devenit mai dificil; iar prețurile au crescut considerabil. Aceste circumstanțe duc la ceea că cele mai sărace pături ale societății să înghețe în casă în timpul frigului iernii.

Datorită dragostei lui Hristos și a partenerilor noștri din asociația „Menschen Helfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier, Germania) am avut ocazia să aprovizionăm cu lemne de foc 42 de familii nevoiașe din satul Grigorăuca în această perioadă dificilă. Acesta este un mare ajutor pentru persoanele în nevoie ca să treacă un pic mai ușor perioada dificilă de iarnă. Domnul să vă răsplătească însutit pentru ajutorul și compasiunea Dumneavoastră!


[09.07.2022]
„Hilfe für Osteuropa e.V.” aduce multă bucurie familiilor nevoiașe din Moldova

Această sâmbătă a avut loc tradiționala întâlnire cu familiile nevoiașe, care sunt susținute de câțiva ani de organizația „Hilfe für Osteuropa e.V.” (Președinte dna Ursula, Honeck, Germania). Din păcate, doamna Honeck nu a putut veni în Republica Moldova și să participe personal la întâlnirea cu 21 de familii nevoiașe (10 familii în Chişinău şi 11 familii în raionul Orhei); cu toate acestea, ea le-a transmis salutările ei calde și suportul financiar. A fost o întâlnire minunată cu multe cuvinte de mulțumire și apreciere pentru ajutorul vital în aceste vremuri dificile. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[06.07.2022]
Vara este în plină desfășurare

După un an școlar lung și plin de evenimente, copiii sunt în așteptarea vacanței de vară, vremii însorite și zilelor distractive. Vara, în cadrul centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA, se organizau excursii pentru copii în fiecare an, pentru ca aceștia să cunoască mai bine obiectivele din țara lor și să vadă ceva interesant și captivant. Și în sfârșit, după o lungă pauză, această minunată tradiție a fost întruchipată din nou. Împreună cu pedagogii și coordonatorii proiectelor, 415 copii au plecat la Chișinău, unde au vizionat un desen animat interesant, un spectacol la un teatru de păpuși, au vizitat un centru de distracții și grădina zoologică. După aceste distracții, copiii au fost așteptați în una din pizzeriile orașului pentru a savura un prânz delicios. Chiar a fost o zi plină de emoții.

Copiii sunt foarte recunoscători pentru această călătorie de neuitat organizației „Help for Children in Need” (Președintele dl Peter Garst, Elveția), care susține deja de mulți ani această inițiativă.


[16.06.2022]
Excursie impresionantă

Vacanța de vară este întotdeauna mult așteptată: lecțiile, mersul la școală și recreațiile chiar iau o pauză; și oamenii așteaptă cu nerăbdare careva schimbări. Aceasta este vremea zilelor calde, a timpului însorit și a aventurilor distractive. Această perioadă minunată deja s-a început pentru 114 copii de la Centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca. Pentru ei și mai ales pentru toate eforturile depuse pe parcursul anului școlar a fost organizată o excursie la Chișinău. Aici ei au vizionat un desen animat captivant în 3D, au luat un prânz delicios într-o pizzerie, apoi au vizitat grădina zoologică și au aflat ceva nou despre diverse specii de animale. Copiii au fost profund impresionați de această călătorie.

Dorim să mulțumim asociației „Menschen Helfen e.V.”, Președintele Dl Dr. Robert Roithmeier (Germania), de sprijinul acordat pentru organizarea acestei excursii minunate.


[01.06.2022]
Ziua Internațională a Copilului

Ziua Internațională a Copilului sau Ziua Mondială a Copilului își propune să atragă atenția asupra drepturilor și nevoilor copiilor. În această zi, accentul este pus pe subiecte precum drepturile copilului și politica de protecție a copilului. Pentru a sărbători această zi, un program variat de distracții a fost organizat pentru copiii din familii social vulnerabile care beneficiază de serviciile proiectelor noastre - și anume centrele de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” din Grigorăuca. Datorită vremii însorite și calde, s-au putut organiza diverse competiții creative, sportive, precum și jocuri de echipă în aer liber. Copiii au participat cu entuziasm și s-au distrat. La final toți 531 copiii au primit un cadou dulce de care s-au bucurat mult.[15.05.2022]
Întâlnire mult așteptată cu „Menschen Helfen e.V.”

Reprezentanții asociației „Menschen Helfen e.V.” - Dl Dr. Robert Roithmeier și Dl Ingo Ingerl, Germania, - au venit în Moldova pentru o scurtă vizită. În cadrul vizitei, aceștia au putut vizita proiectele BUNVOLENTIA Gangura I și Gangura II și grădinița din satul Gangura, r-l Ialoveni. Toți copiii au primit bomboane drept cadou de la oaspeți.

A doua zi, dragii oaspeți au vizitat și centrul de zi pentru bătrâni „Sf. Petru” și Centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” în Grigorauca; ei finanțează acest centru de zi pentru copii din 2007. Aceasta a fost prima întâlnire a reprezentanților „Menschen Helfen e.V.” cu copiii centrului după o pauză de 2,5 ani din cauza pandemiei de coronavirus. Atât copiii, cât și angajații centrului s-au bucurat de dragii oaspeți și le-au primit călduros. Oaspeții au fost uimiți de performanțele excelente ale copiilor și i-au răsplătit cu surprize dulci pentru marele efort depus.

În numele tuturor copiilor, părinților acestora, angajaților centrului de zi, autorităților locale și locuitorilor satului Grigorăuca, dorim să mulțumim „Menschen Helfen e.V.” pentru că sunt mereu gata să ajute și pentru marele suport al Moldovei în genere! Dumnezeu să Vă binecuvânteze![22.04.2022]
Acțiune de Paști pentru refugiați din Ucraina

Pe lângă copiii nevoiași, familiile acestora și vârstnici singuratici și bolnavi, 172 de pachete cu produse alimentare au fost distribuite familiilor refugiaților din Ucraina, în cadrul campaniei de Paște pentru a sărbători marea sărbătoare în memoria învierii lui Hristos. Dorim să-i mulțumim părintelui Erwin Benz, Elveția, pentru sprijinul acordat în implementarea acestei frumoase campanii. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!

[20.04.2022]
Acțiune de Paști pentru nevoiași

Paștele înseamnă o viață nouă, o sursă a vieții. Această sărbătoare aprinde lumina speranței. În pofida numeroaselor proiecte pe care AO AB PRO UMANITAS le implementează cu sprijinul financiar al sponsorilor săi pentru a acorda ajutor refugiaților ucraineni, partenerii noștri nu au uitat de organizarea unei campanii tradiționale de Paști de distribuire a pachetelor cu produse alimentare. În acest fel, 745 de copii nevoiași, precum și persoane în etate, singuratice și bolnave, au simțit dragostea și miracolul acestei sărbători de Paști. Cu produsele primite, nevoiașii vor avea posibilitatea șă sărbătorească cu adevărat Paștele; în total au fost distribuite 9.930 kg de alimente.

Această campanie minunată a fost susținută de Help for Children in Need (Președintele Dl Peter Garst, Elveția), Menschen Helfen e.V. (Președintele Dr. Roithmeier, Germania), Părintele Erwin Benz (Elveția), Hilfswerk Liechtenstein e.V. (Președintele Dna Bettina Pelger-Sprenger, Liechtenstein) și Parohia Catolică Schierling (Fritz Wallner, Germania).


[25.03.2022]
Activitatea proiectelor noastre de lungă durată continuă

În pofida războiului început de Rusia în Ucraina, țară vecină cu Republica Moldova, și ca rezultat a unui flux mare de refugiați (Moldova ocupă primul loc în rândul țărilor privind numărul de refugiați primiți în raport cu populația țării), noi nu am încetat realizarea proiectelor noastre de lungă durată, cuprinzând în primul rând 16 BUNVOLENTIA-proiecte, Centrul de Zi pentru Copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca, Centrul de Zi pentru Bătrâni „Sfîntul Petru”, „Cantina socială pentru copii din familii nevoiașe”, „Pâine pentru cei mai săraci” şi „Familii susținute financiar în Moldova”.

Mențiune specială merită munca tuturor angajaților proiectelor AO AB „PRO UMANITAS”, care sunt dedicați totalmente implementării proiectelor. În ciuda situației mondiale politice și economice, aceștia se asigure că toate resursele financiare puse la dispoziție sunt folosite în beneficiul celor mai nevoiași din țară. Ei fac o muncă grozavă.

Desigur că am dori să mulțumim mult sponsorilor noștri, care sunt întotdeauna gata să ajute, în pofida situației dificile din toată lumea. VĂ MULȚUMIM MULT! Fie ca binecuvântările Domnului să fie cu ei și cu familiile lor!


[15.03.2022]
Suferința din Ucraina este împărtășită

Din cauza invaziei ruse a Ucrainei și a ostilităților care au urmat, milioane de refugiați ucraineni, majoritatea mame și copiii lor, au fost forțați să-și părăsească casele. Un aflux mare de refugiați (circa 300.000 de persoane) a venit în Republica Moldova. Nefericirea acestor oameni nu a lăsat pe nimeni indiferent. Organizațiile publice și private, organizațiile comerciale și de binefacere, precum și cetățenii obișnuiți au oferit ajutorul de care au nevoie refugiații.

PRO UMANITAS tot a decis să ofere ajutor refugiaților aflați pe teritoriul țării. Mulțumim marelui suport al tuturor partenerilor noștri, și anume „Help for Children in Need” (HCN) (Președintele Dl. Peter Garst, Elveția), „Menschen Helfen e.V.” (Președintele Dr. Robert Roithmeier, Germania), Parohia Catolică Schierling (Fritz Wallner, Germania), părintele Erwin Benz (Elveția), doamna Brigitta Walder (Elveția), „Hilfswerk Liechtenstein e.V.” (Președinte dna Bettina Pelger-Sprenger, Liechtenstein), „Hilfe für Osteuropa e.V.” (Președinte doamna Ursula Honeck, Germania), „PRO MOLDAVIA e.V.” (I Președinte dl Norbert Rockstein, Germania), familia Stangl (Germania) și doamna Gloria Rickenbacher (Elveția) sute de refugiați primesc ajutor necesar în fiecare zi: trei mese calde pe zi sau pachete cu produse alimentare de bază, produse de igienă personală, lenjerie de corp, lenjerie de pat, jucării și articole de papetărie pentru copii și multe altele.

În plus, câțiva copii din familii de refugiați vizitează deja proiectele noastre BUNVOLENTIA, precum și centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria” din Grigorăuca.

Mulțumim din tot suflet sponsorilor acestui proiect pentru compasiune și ajutor. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!

[08.02.2022]
Academia de șah din Petrovca demonstrează realizările sale

Unii copii din proiectele BUNVOLENTIA Petrovca și Vladimirovca adoră să joace șah. Din octombrie 2021 ei frecventează și Academia de șah deschisă la Petrovca, unde învață arta acestui joc minunat. Și iată primele rezultate uimitoare! La Turneul Republican de Șah, care a avut loc la data de 19 ianuarie 2022, copiii noștri au putut să concureze și chiar să câștige premii. Îi felicităm din suflet pe tinerii noștri campioni și le dorim multe victorii în viitor!


[04.02.2022]
Galeria a fost actualizată:
- Centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA 2021;
- Centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” în Grigorauca 2021;
- Lemn și cărbune pentru cele mai nevoiașe familii din Grigorăuca;
- Renovarea sălii de sport în gimnaziul din Petrovca, raionul Sîngerei;
- Podele noi pentru gimnaziul din Petrovca;
- Renovarea bucătăriei în gimnaziul din Petrovca.
[20.01.2022]
Nu a lăsat în nevoie

În Republica Moldova au început înghețurile severe de iarnă. Din păcate, nu toate familiile își permit să cumpere suficient material de încălzire pentru a trece peste această perioadă. Acestea sunt familiile social vulnerabile și numeroase, familiile cu părinți șomeri și vârstnici singuratici care sunt nevoiți să supraviețuiască cu o pensie foarte mică. Criza energetică agravată din țară, în urma căreia costul combustibilului a crescut brusc, face achiziționarea lemnului de foc nu numai dificilă, ci practic imposibilă.

Organizația „Hilfswerk Liechtenstein e.V.” a venit în ajutorul la 15 familii cele mai nevoiaşe din Grigorăuca şi Petropavlovca, raionul Sîngerei. Aceste familii au primit suficient lemn de foc pentru a nu fi nevoite să sufere de îngheț până la sfârșitul sezonului de încălzire. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!


[18.01.2022]
Mereu gata să ofere suport

În mod tradițional, a avut loc o întâlnire cu familiile care sunt susținute financiar deja de mulți ani de către organizația „Hilfe für Osteuropa e.V.” (Președinte doamna Ursula Honeck, Germania). Din cauza situației epidemiologice nefavorabile, doamna Honeck nu a putut, cu părere de rău, să viziteze Republica Moldova. Cu toate acestea, toate cele 23 de familii au primit ajutor de la donatori. Pentru aceasta ele sunt foarte recunoscătoare.


[14.01.2022]
Raport anual de activitate 2021

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2021 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.