Events
Projects
Perspectives
Partners
    
[30.07.2020]
Renovarea casei s-a terminat!

Cu mare bucurie vă informăm că a fost finalizată a doua și ultima etapă a renovării casei achiziționate pentru familia Moruz în s. Grigorăuca, r-l Sîngerei. Casa lor a fost complet distrusă în ianuarie 2020 într-un incendiu. Datorită sprijinului financiar acordat de HILFSWERK LIECHTENSTEIN, președintele Dna Bettina Pelger-Sprenger, Triesen (Liechtenstein) și „Hilfe für Osteuropa e. V ”, președintele Dna Ursula Honeck, Todtnau (Germania), în etapa finală, au fost efectuate următoarele lucrări: demontarea vechiului și instalarea unui nou acoperiș, izolarea pereților exteriori ai casei și vopsirea lor, instalarea unui sistem de drenare a apei pluviale, protecția fundației împotriva umezelii precum și alte lucrări minore.


[22.07.2020]
Ajutorul vine regulat și mereu la timp

Dna Ursula Honeck, Todtnau (Germania), are grijă de nevoiașii din Republica Moldova de mai mult de 25 de ani. Ea vizita Moldova de două ori pe an. Scopul principal al acestor vizite era să se întâlnească cu 27 de familii nevoiașe și să le ofere susținere financiară.

În acest an, în ciuda pandemiei, doamna Honeck a găsit o modalitate de a ajuta aceste familii.

[16.07.2020]
Noi ne-am mutat!

Vă informăm că biroul PRO UMANITAS de la 16 iulie 2020 va fi situat la următoarea adresă:

str. Calea Orheiului 122, Of. 205
MD 2020, com Stăuceni, mun. Chișinău
Moldova

Numerele de telefon și fax sunt:
Tel.: +373 22 009 989
Fax: +373 22 990 919


E-mail: proumanitas@gmail.com
[24.06.2020]
Aprecierea înaltă a activității noastre

La fiecare trei ani, comisia guvernamentală examinează proiectele și activitățile realizate de organizația noastră de binefacere PRO UMANITAS; în luna mai a acestui an această activitate a fost realizată a șasea oară. Ulterior, Ministerul Justiției a recunoscut din nou că PRO UMANITAS este o organizație de utilitate publică și a acordat un certificat corespunzător.

Noi suntem recunoscători tuturor partenerilor noștri, precum și tuturor angajaților și voluntarilor care sunt implicați în implementarea proiectelor noastre și exprimăm sincerele noastre mulțumiri.

[07.05.2020]
Ajutor în perioada crizei de coronavirus

În perioada pandemiei a coronavirusului, canina socială nu este adesea ajutorul potrivit pentru familii și persoane în vârstă în nevoie. Pachete cu produse alimentare pot fi mai utile și, mai ales, în astfel de situații. Am putut implementa acest proiect datorită ajutorului partenerilor noștri din Elveția, Liechtenstein și Germania.

[27.03.2020]
Nevoile umane nu trebuie să fie uitate!

Școala din satul Iezărenii Vechi a fost construită în 1974. Dar a fost un neajuns major: nu existau toalete în clădire, doar afară; nu au fost respectate în niciun fel standardele de igienă: nu era nici apă, nici încălzire! Aceasta provoca diferite boli la copii, în special în sezonul rece. Deoarece aceste condiții erau periculoase pentru sănătatea copiilor și adolescenților, am decis să instalăm toalete în clădirea școlii. Administrașia școlii ne-a furnizat o cameră mai mare unde acestea au fost instalate. Aceste toalete noi îndeplinesc pe deplin toate standardele generale necesare; de asemenea, încăperile sunt bine încălzite. Copiii sunt foarte fericiți de această îmbunătățire.

Mulțumim părintelui Erwin Benz și doamnei Brigitta Walder, Elveția, pentru că au făcut posibil acest proiect.

[26.02.2020]
25 de ani de ajutor pentru nevoiașii din Moldova

Activitatea de succes a organizației germane de binefacere „Hilfe für Osteuropa Todtnau-Seelscheid e.V” pentru Moldova. început exact acum 25 de ani în urmă, în februarie. Următoarele numere vorbesc de la sine:
- Mai mult de 500 de tone de ajutor umanitar (echipament medical, medicamente, articole sanitare și multe altele) au fost aduse în Republica Moldova de voluntari, însoțiți de doamna Honeck.
- Au fost realizate numeroase proiecte, în special furnizarea de fonduri în situații de urgență.
- Chiar și astăzi, aproximativ 30 de familii nevoiaşe primesc sprijin financiar de două ori pe an.

Aceasta nu este lista completă a faptelor bune pe care președintele organizației de binefacere, doamna Ursula Honek, le-a implimentat în Republica Moldova în ultimii 25 de ani.

Ca mulțumiri, această organizație a primit numeroase diplome și scrisori de mulţumire.

Din numele asociaţiei PRO UMANITAS și al tuturor beneficiarilor, mulțumim sincer doamnei Ursula Honek pentru bunătatea și munca depusă. Fie ca Domnul milostiv să răsplătească pe ea și pe toți colegii ei în întregime.

[21.02.2020]
Ziua de naștere a conducătorului nostru spiritual

Dacă din latină „Humanitas” poate fi tradus ca umanitate, filantropie, dar și ca blândețe, amabilitate și gust fin, PRO UMANITAS își stabilește un scop mare, mai ales că organizația noastră încearcă să pună în aplicare acest lucru în spirit creștin. Conducătorul nostru spiritual, părintele Piotr Kuszman, contribuie semnificativ în atingerea scopului. El nu face acest lucru în prim plan sau chiar dominant, ci binevoitor, în sensul credinței, al speranței și al iubirii. Prezența lui este foarte importantă pentru noi.Îi suntem mulțumitori. Binecuvântările noastre îl însoțesc mereu ; sperăm că putem conta pe sprijinul, bunătatea și angajamentul său încă pentru mult timp. Ad multos annos!

[08.02.2020]
De la lacrimi de amărăciune până la lacrimi de bucurie

Tragedia în familia Moruz din raionul Sângerei a avut loc în noaptea de Crăciun, pe 8 ianuarie 2020. În urma incendiului, toată locuința familiei, precum și toate documentele, au fost arse. Din cauza pagubelor grave, casa nu a putut fi refăcută.

Astfel, o familie tânără cu doi copii (7 și 6 ani)a rămas iarna, fără locuință. Din fericire au găsit un loc de dormit la vecini.

Datorită compasiunii partenerilor noștri, am putut să procurăm o casă pentru această familie. A doua zi, sătenii buni au venit la ajutor pentru a crea toate condițiile de trăi necesare în ea. Lucrările s-au desfășurat de dimineața devreme până seara.

Câteva zile mai târziu, sunetele instrumentelor de construcție au dat loc râsului sonor al copiilor. Această acțiune a fost posibilă datorită generozității următorilor sponsori: Părintele Erwin Benz (Elveția), „Trilingual Dayschool GmbH” (Elveția), „Hilfe fuer Osteuropa e. V” (Președintele Dna Ursula Honeck, Germania), „Menschen helfen e. V” (Președintele Dl Dr. Robert Roithmeier, Germania), „Help for Children in Need” (Președintele Peter Garst, Elveția).


[28.01.2020]
Acțiune pentru cei mai săraci din Moldova

Multor familii , în special, bătrânilor nu le este întotdeauna ușor, deoarece adesea trăiesc în pragul sărăciei. Am reușit să ajutam 25 dintre cele mai sărace familii (din diferite regiuni ale Moldovei) aducându-le pachete alimentare cu conserve de pește și carne, diverse tipuri de terci (orez, hrișcă, grâu, ovăz), paste, zahăr, ulei, biscuiți, etc.

Această acțiune minunată a fost posibilă datorită implicării comunității franceze, Pinkafeld (A) - în spiritul lui Francis, „tatăl săracilor care s-a făcut egal cu toți nevoiașii și nu a putut fi indiferent față de cei mai săraci ca el” (Thomas von Celano , Vita prima capitolul 15). Dumnezeu să vă binecuvanteze!


[23.01.2020]
Galeria a fost actualizată:
- Centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA
- Centrul de zi pentru copii „Sf. Maria“, Grigorăuca
- Mobilier nou pentru cantinele din Petrovca, Mihailovca și Misovca
[16.01.2020]
Cu drag pentru nevoiași

Când dna Ursula Honeck și dl Dr. Thomas Honeck de la organizația „Hilfe für Osteuropa e.V.“, Todtnau vin în Moldova, aduc cu sine mare bucurie familiilor nevoiașe. Astfel, ei au fost în țara noastră, pentru a vizita diferite proiecte din Orhei, Edineț și Chișinău.

În Chișinău a fost organizată o întâlnire frumoasă cu familiile sponsorizate. Dna Honeck și dl Honeck au transmis donațiile din partea sponsorilor din Germania primind în schimb cuvinte de mulțumire și urări de bine.


[15.01.2020]
Raport anual de activitate 2019

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2019 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.
[10.01.2020]
Material de încălzire la momentul potrivit

În perioadele friguroase de iarnă, oamenii nevoiași se confruntă cu dificultăți deosebit de mari cum ar fi mâncarea, o camera caldă. HILFSWERK LIECHTENSTEIN a oferit posibilitea să donăm materiale de încălzire la zece familii cele mai sărace din Grigorăuca - inclusiv persoane cu dizabilități și pensionari. Căldura nu numai că face bine, dar ajută și împotriva răcelilor și a bolilor cronice severe. Acest act de caritate creștină a fost făcut de oamenii din Principatul Liechtenstein pentru care merită nu numai mulțumiri, ci și respect și recunoștință. Acțiunea este în spiritul Evangheliei, al lui Hristos și al Bisericii.


[17.12.2019]
Pachete cu produse alimentare pentru nevoiași

Multor familii și vârstnici nu le este întotdeauna ușor. Ei trăiesc aproape de pragul sărăciei. În ajunul sărbătorilor de iarnă am reușit să aducem în 280 de familii sărace și bătrânilor din Grigorauca, Gangura, Chișinău și din alte localități , o mare bucurie. Am putut să le dăruim pachete cu diverse tipuri de cereale (orez, hrișcă, grâu, ovăz), conserve, salam, paste făinoase, unt, ceai, zahăr, ulei, pastă de tomate, biscuiți, lapte condensat etc.

A fost o acțiune minunată; nevoiașii primeau darurile cu lacrimi în ochi. Mari mulțumiri se aduc organizației„Hilfe für Osteuropa” Todtnau, Germania, Pro Moldavia e.V., Gladbeck, Germania, Dna Regina Weiss, Nettetal, Germania, Dna Thea Cleophas, Bielefeld, Olanda; acești oameni au făcut posibilă această acțiune; fie ca Dumnezeu să-I răsplătească pentru ajutorul acordat!


[10.12.2019]
Întâlnire de Advent în Grigorăuca

În timpul Adventului, oamenii se pregătesc de Crăciun. Se întâlnesc zilnic pentru o slujbă și așteaptă sărbătoarea mântuirii. Se cântă imnuri care anunță venirea lui Hristos.

Târgurile Rorate se organizează dimineața foarte devreme . După aceasta, oamenii merg la muncă, copiii merg la școală. Prin urmare,enoriașii din Grigorauca primesc un bun mic dejun zilnic. În acest fel, oamenii pot să comunice și să se cunoască mai bine. Păstorul local participă la întâlnirile Adventului.

Această acțiune a fost susținută de părintele Hans Bock, Schierling, Germania.


[07.12.2019]
Sfântul Nicolae ajunge la timp

Legenda spune că Sfântul Nicolae zboară în sania lui în noaptea de 5 spre 6 decembrie și umple papucii și ciorapii copiilor cu mici cadouri și dulciuri. Pentru copiii din proiectele noastre aceasta nu mai este o legendă. În fiecare an copiii din familiile nevoiașe sau social vulnerabile sunt surprinși cu daruri dulci. Pentru fetițe și băieței aceasta perioadă este deosebită. Ei se simt fericiți și mulțumiți. Părinții sunt recunoscători pentru această acțiune, deoarece ei nu-și pot permite să-i surprindă astfel pe copiii lor.

Campania de Crăciun a bucurat 1151 de copii și a fost susținută de Hilfswerk Liechtenstein, președinte dna Bettina Pelger-Sprenger, Triesen și Părintele Hans Bock. Schierling, Germania.

[30.11.2019]
Tâmplărie renovată pentru copiii centrului de zi „Sfânta Maria”

Tâmplăria din Grigorauca a început activitatea în 2008. În acest timp, mulți copii au făcut cunoștință cu meșteșugul tâmplarului. Au fost create multe lucrări frumoase din lemn, Copiii au participat la diverse expoziții și concursuri. În plus, mulți dintre absolvenții noștri au găsit un loc de muncă la fabricile de mobilă din Repulica Moldova. Tâmplăria avea nevoie de reparații. Renovarea a putut fi realizată în acest an. Copiii au luat parte la lucrările de reparație. Acum atelierul este destul de confortabil și copiii petrec aici timpul cu mare bucurie. Mulțumim părintelui Erwin Benz, Elveția, pentru sprijinul financiar în implementarea acestui proiect.

[29.11.2019]
Renovarea Centrului de Zi pentru Copii BUNVOLENTIA Cojusna

Centrul de zi pentru copii BUNVOLENTIA Cojusna a fost deschis în 2006. În timp de 13 ani el a fost a doua casă pentru copii din familii nevoiașe. În acest an apărut nevoia de renovarea clădirii și încăperilor centrului, deoarece până acum nu s-au făcut lucrări de reparație.

Datorită susținerii financiare a familiei Haenggeli, Elveția, și a organizației „Help for Children in Need”, centrul a fost renovat. Lucrările finalizate includ construcția unei căsuțe de vară și reparația fațadei și repararea parțială a încăperilor.

Acum centrul este din nou într-o stare foarte bună și copiii își pot continua activitățile lor creative.

[27.11.2019]
Mobilier nou, echipament de bucătărie și veselă pentru școlile din Iezarenii Vechi, Ciuciuieni și Mihailovca

Copiii își petrec cea mai mare parte a zilei în gimnaziu; prin urmare, un prânz sățios este important pentru dezvoltarea lor sănătoasă.

În multe școli rurale, mobilierul, echipamentul de bucătărie și vasele sunt vechi și în stare nesatisfăcătoare, inclusiv în gimnaziile din Iezarenii Vechi, Ciuciuieni și Mihailovca.

Datorită sprijinului financiar al domnului Stefan Kaiser, al dlui Fritz Huber și al părintelui Erwin Benz, din Elveția, aceste lucruri au fost reînnoite.


[08.11.2019]
HCN în Moldova

Reprezentanții organizației "Help for Children in Need", președintele, dl Peter Gast și vicepreședintele, dl Edwin Hollenstein, au fost în vizită în Moldova, în perioada de 3 - 8 noiembrie 2019. În acest timp, ei au vizitat toate 16 centre BUNVOLENTIA, precum și centrul pentru vârstnici „Sfântul Petru”. În fiecare centru, copiii și personalul au primit oaspețiI cu inima deschisă. Reprezentanții HCN au fost plăcut surprinși de progresele înregistrate. Au mulțumit călduros tuturor pentru munca lor harnică și fructuoasă.

În plus, au reușit să viziteze brutăria din satul Sărata Galbenă și un proiect din Strășeni.[14.10.2019]
PRO MOLDAVIA e. V pentru nevoiași din Moldova

Conform sărbătorii strângerii recoltei, Magdalene Böckmann de la Pro Moldavia e.V. Gladbeck a avut ideea de a-i face pe prietenii noștri din Moldova, în special cei vârstnici, fericiți la această frumoasă sărbătoare de mulțumire. Magdalena Böckmann, de exemplu,care acum este pe drumul recuperării după o boală lungă și gravă, a insistat împreună cu alte trei femei la împletirea coroanelor de hortensie. În câteva zile, doamnele au strâns florile, au căutat fructe și le-au uscat, le-au așezat în coroane foarte frumoase. Ar putea fi colectată o sumă mare pentru proiectul „Pâine pentru cei nevoiași” prin vânzarea a 40 de coroane de hortensie. Suma dată va fi transmisă organizației PRO UMANITAS pentru acest proiect, la care participă mulți oameni în vârstă.Acesta este un cadou potrivit de mulțumire Creatorului la sfârșitul sezonului de recoltare, combinat cu gândul că semenii noștri din Moldova pot sărbători Ziua Recunoștinței.

[12.10.2019]
Al 24-lea Seminar pentru coordonatori și educatori centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrului d zi pentru copii „Sf. Maria”

La data de 12 octombrie 2019 a avut loc cel de-al 24-lea seminar pentru coordonatorii și profesorii celor 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” în s. Cojușna, raionul Strășeni. Aceasta a fost o întâlnire minunată la care au luat participat 28 invitați.

Seminarul a fost împărțit în 2 părți. Prima parte a fost ghidată de doamna Vlasov Natalia, psiholog. Cu deosebite cuvinte și prezentări ea a relatat tema ”Familii fără hotare”. Partea a doua, conducătorii centrelor au avut posibilitatea să se expună în ceea ce privește problemele centrelor și doleanțele.

În același timp a avut loc și seminarul contabililor.

[04.10.2019]
“Menschen helfen e. V” e din nou în Moldova

Reprezentanții organizației „Menschen helfen e.V”, președintele dl Dr. Robert Roithmeier (Germania), au vizitat din nou Moldova. Au avut ocazia să viziteze gimnaziul din satul Petrovca unde au finanțat recent un proiect de izolare termică a clădirii.. Administrația școlii împreună cu elevii i-au primit cu bucurie pe dragi oaspeți, mulțumind pentru ajutorul de neprețuit oferit în timp școlii lor dragi. După aceasta reprezentanții ai „Menschen helfen e. V ”au vizitat școala din satul Grigorauca. Elevii și învățătorii au fost foarte mulțumiți de vizita lor. Apoi, oaspeții au vizitat centrul de zi pentru copii „Sfânta Maria”, unde au putut să vadă cu propriile ochi activitățile copiilor care vizitează acest centru. Copiii au fost fericiți să își demonstreze munca și rezultatele obținute. Vizita s-a încheiat cu o demonstrație grandioasă de ținute pe care copiii le-au cusut în centru.[26.08.2019]
Termoizolarea clădirii gimnaziului din Petrovca

Calitatea tencuielii de pe pereții gimnaziului a fost rea. Au fost observate pierderi mari de căldură. Era necesar să se folosească mult combustibil pentru a menține o temperatură acceptabilă în sălile de clasă.

În acest context, s-a decis de a efectua izolarea pereților, ceea ce ar fi redus semnificativ pierderea de căldură. Această măsură va ajuta la menținerea unei temperaturi favorabile în sălile de clasă și va reduce numărul de copii bolnavi în timpul iernii.

Datorită sprijinului financiar acordat de Gemeinde Baar (Elveția), „Help for Children in Need”, Evilard (Elveția), „Menschen helfen e. V”, Seehausen (Germania) “Hilfe für Osteuropa”, Todtnau (Germania) am avut ocazia să implementăm cu succes acest proiect.

Peretile au fost izolate cu materiale de înaltă calitate. Suprafața totală a pereților gimnaziului este de 1140 m2, a fost utilizat un material de izolare cu grosimea de 70 mm.

Acum, gimnaziul din Petrovca nu se va mai confrunta cu această problemă. Acest lucru calitativ va oferi condiții plăcute tuturor copiilor pentru o lungă perioadă de timp.[26.08.2019]
Acoperiș nou pentru gimnaziul din Petrovca

Gimnaziul a fost construit în 1995. Acest gimnaziu este frecventat de elevi din patru sate (Petrovca, Vladimirovca, Evghenievca și Antonovca). Aici funcționează două proiecte - BUNVOLENTIA Petrovca (din 2008) și BUNVOLENTIA Vladimirovca (din 2010) care sunt frecventate de 45 de copii nevoiași, din familii social-vulnerabile.

Deosebit de mare a fost problema cu acoperișul, care se aflat într-o stare foarte rea. Permament după ploaie, în încăperile școlii pătrundea apași perețile și ferestrele deveneau umede.

Datorită sprijinului financiar al doamnei Brigitta Walder (Elveția), HILFSWERK LIECHTENSTEIN (Liechtenstein), pastorului Hans Bock (prin intermediul pastoratul catolic Schierling, Germania), părintelui Erwin Benz (Elveția), doamnei Regina Weiss (Germania) și consiliului raional Singerei (Republica Moldova) am avut ocazia să implementăm cu succes acest proiect. Acoperișul vechi a fost demontat și a fost instalat un nou acoperiș, ținând cont de caracteristicile seismice ale zonei. Pentru acoperirea acoperișului s-a folosit material ecologic (foaie de profil). Suprafața totală a acoperișului este de 1720 m2.

În același timp, a fost achiziționat și instalat un sistem de colectare și îndepărtare a apei pluviale.[23.07.2019]
Vara – timp minunat pentru excursii

Vara – timpul preferat al tuturor școlarilor, pentru că după un an greu de învățământ vine vacanța mult așteptată plină de multe aventuri și bucurii. La fel este și vara pentru copiii ce frecventează centrele BUNVOLENTIA. Ei au avut posibilitatea să viziteze muzee, teatre și parcurile de distracții. Conform tradiției, copiii au fost și la Andy’s Pizza, unde au avut parte de un prânz foarte gustos. La sfârșitul acestei excursii, toți au fost foarte impresionați de cele văzute.


[18.07.2019]
„Hilfe für Osteuropa e. V“ aduce o mare bucurie nevoiașilor din Moldova

Doamna Ursula Honeck, președintele organizației «Hilfe für Osteuropa e.V.» (HFO) Todtnau, Germania, și domnul Gunther Köllner au venit pentru a doua lor vizită din acest an în Republica Moldova. De fiecare dată, când ei vin aici, aduc mari bucurii în familiile nevoiașe. Doamna Honeck și domnul Köllner au avut o vizită la Orhei și Edineț pentru a vedea cum se desfășoară proiectele finanțate de ei. La Chișinău a avut loc o întâlnire cu familiile ce sunt sprijinite financiar de ei. A fost o întrunire foarte frumoasă la care s-au spus multe cuvinte de mulțumire.

Locuitorii mulțumitori ai satului Grigorăuca, raionul Sîngerei, au pregătit o întâlnire deosebită pentru oaspeți, dar copii care frecventează centrul de zi „ Sfânta Maria „ au pregătit un concert.

Aici putem menționa că organizația HFO ajută nevoiașii din această regiune de mai bine de 20 de ani.

Oaspeții au vizitat și satul Petrovca, raionul Sîngerei,unde în timpul de față la școală se face o reparație totală. Organizația HFO participă și ea la finanțarea acestui proiect de renovare.

[01.06.2019]
O surpriză plăcută

În timpul ultimei vizite a „Menschen Helfen e.V.“, Murnau, președintele organizației, dl Dr. Robert Roithmeier a aprobat ca copiii centrului de zi „Sf. Maria“ din Grigorăuca să facă o excursie. Promis – făcut! Sâmbata, 01.06.2019, copiii au fost în Chișinău la Teatrul de Operă și Balet, unde a avut loc un spectacol. Ei au fost foarte impresionați de teatrul de operă și de întregul spectacol. De asemenea, copiii s-au bucurat de o masă delicioasă într-o pizzerie.

Această călătorie a fost o recompensă pentru performanța minunată și munca mare a copiilor depusă în timpul vizitei „Menschen Helfen e.V“ În total, au participat 74 de copii și profesori.


[25.05.2019]
Sărbătoare la Grigorăuca

Reprezentanții organizației „Menschen Helfen e. V” ( Președinte Domnul Doctor Robert Roithmeier) Seehausen, Germania, au vizitat centrul “Sfânta Maria“ din Grigorăuca, raionul Sîngerei. Cu ocazia vizitei sponsorilor copiii au pregătit întreceri sportive, cântece, dansuri și spectacol de păpuși. În acest fel ei au arătat cu ce se ocupă la centru și la ce succese au ajuns. Copiii au dăruit oaspeților obiecte confecționate de ei înșiși. Vicepreședintele raionului Sîngerei, șeful Direcției Educației și primarul satului Grigorăuca au participat la acest eveniment. Ei sunt mulțumiți de contribuțiile prietenilor noștri din Germania în oferirea ajutoarelor copiilor din familiile nevoiașe. Domnul Doctor Roithmeier a avut o discuție și cu directorul centrului doamna Svetlana Pașa. El a susținut ideea doamnei Pașa în a organiza anumite acțiuni pentru copiii centrului.


[24.05.2019]
Întâlnirea „Menschen Helfen e. V” cu beneficiarul recunoscător

Familia Volcovschii este o familie nevoiașă din satul Gangura, raionul Ialoveni. Cu toate că au greutăți financiare , ei cresc trei copii. În anul 2016 unul din copiii lor, Mihaela Volcovscaia, a avut nevoie urgent de o intervenție chirurgicală la ochi. În aceste clipe a venit cu un ajutor organizația „Menschen Helfen e. V” ( Președinte Domnul Doctor Robert Roithmeier) Seehausen, Germania. Fetița a fost operată cu succes, fiind înlăturată problema cu care Mihaela și părinții ei s-au luptat 9 ani.

Astăzi, după trei ani , cu ocazia vizitei reprezentanților „Menschen Helfen e. V” în Republica Moldova, Mihaela a putut încă o dată să se întâlnească și să mulțumească salvatorilor ei.

[24.05.2019]
„Menschen Helfen e. V” a vizitat proiectele din Gangura, raionul Ialoveni

În timpul tradiționalei vizite anuale , reprezentanții organizației „Menschen Helfen e. V”, Germania (peședintele Domnul Doctor Robert Roithmeier) au vizitat câteva proiecte din Gangura, și anume grădinița, proiectul de alimentare cu apă, centrele pentru copii BUNVOLENȚIA. După tradiție , oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare. Copiii ce frecventează aceste centre au dăruit oaspeților lucrări făcute de ei înșiși.


[17.05.2019]
Un sistem nou de încălzire pentu gimnaziul Mihailovca

Gimnaziul Mihailovca (construit în 1960) până în prezent nu a avut încălzire centrală. Fiecare cameră de clasă a fost încălzită cu o sobă. Coridorul și restul încăperilor gimnaziului nu au fost încălzite deloc. Suprafața totală a clădirii este de 2010 m2.

În ciuda consumului ridicat de combustibil, camerele nu au avut întotdeauna temperatura necesară a aerului. Copiii și profesorii gimnaziului aveau riscul de a se îmbolnăvi, deoarece erau adesea nevoiți să respire gazul de monoxid de carbon. Din acest motiv, sa decis instalarea unui nou sistem de încălzire.

Acest proiect a fost implementat cu succes datorită sprijinului financiar al Hilfswerk Liechtenstein (președintele Bettina Pelger-Sprenger), Liechtenstein și al Consiliului Raional Sîngerei, Moldova.


[19.04.2019]
Ajutorul venit la timpul potrivit

Condițiile sanitare nesatisfăcătoare la bucătăria și sufrageria din Gimnaziul Copăceni, raionul Sîngerei, au fost o problem mare. Trebuiau de luat careva măsuri. Organele regionale responsabile pentru protecția sănătății și siguranța în alimentație avertizau administrația școlii cu privire la această problem. Un prânz sănătos, de care copiii beneficiază în școală, este foarte important pentru organismal și dezvoltarea elevilor. Aici ei primesc ceea de ce au nevoie pentru dezvoltare. În jur de 110 elevi, inclusiv 50 din familii defavorizate, care frecventează proiectul BUNVOLENTIA după ore, acest prânz este îndeosebi important pentru ei. În mulți cazuri aceasta este unica hrană sănătoasă de care ei beneficiază. Iată de ce echiparea calitativă a bucătăriei este atât de important.

Cu ajutorul Părintelui Hans Bock (prin intermediul Parohiii Catolice din Schierling / Germania) noi am putut achiziționa echipamentul și tacâmurile necesare. Acum copiii mănâncă în încăperi curate. Produsele alimentare se păstrează șise pregătesc în încăperi corespunzătoare.


[17.04.2019]
Acțiune de Paști pentru nevoiași

Sărbatoarea Paștelui reprezintă viața nouă, izvorul vieții. Nevoiașii, vârstnicii, singuraticii și bolnavii satelor Grigorauca și Gangura au simțit dragostea și miracolul acestei Sfinte Sărbatori. 250 familii au primit pachete cu produse alimentare. În total au fost împărțite aproximativ 3 tone de produse alimentare de primă necesitate precum și dulciuri. Aceasta a fost un ajutor potrivit pentru pregătirea mesei de sărbătoare.

Această acțiune a fost finanțată de către oganizațiile Hilfe für Osteuropa e.V., Todtnau (Germania) și PRO MOLDAVIA e. V, Gladbeck (Germania).


[16.03.2019]
Al 23-lea seminar pentru coordonatorii si conducătorii centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrului de zi pentru copii „Sf. Maria”

La data de 16 martie 2019 a avut loc cel de-al 23-lea seminar pentru coordonatorii și profesorii celor 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” în s. Gangura, r-l Ialoveni. Aceasta a fost o întâlnire minunată la care au luat participat 52 invitați. I-am avut în calitate de oaspeți de onoare familia Garst și familia Hollenstein din Elveția. Dl. Garst a fost întâmpinat ca și cetățean de onoare al comunei Gangura.

Seminarul a fost împărțit în 2 părți. Prima parte a fost ghidată de doamna Rotaru Natalia, psiholog. Cu deosebite cuvinte și prezentări ea a relatat tema ” Cauzele comportării urâte la copii”. Invitații au fost motivați să se implice în diferite activități. Partea a doua, conducătorii centrelor au avut posibilitatea să se expună în ceea ce privește problemele centrelor și doleanțele. În același timp a avut loc și seminarul contabililor.


[16.03.2019]
HCN în Moldova

Președintele organizației „Help for Children in Neeed” (HCN) Peter Garst și Vice-Președintele Edwin Hollenstein au vizitat Moldova în luna martie. Ei au fost însoțiți de soțiile lor Martha Garst și Beatrice Hollenstein. Pentru domnul Garst aceasta a fost deja a 33-a vizită. Partenerii noștri din Elveția au vizitat proiectele lor: 16 Centre de Zi pentru Copii BUNVOLENTIA, Centrul de Zi pentru Persoane în Etate „Sf. Petru”, de asemenea și alte proiecte, așa ca Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Maria” în Grigorăuca. Oaspeții au fost întâmpinați cu flori și daruri confecționate manual de către toate proiectele vizitate. Familia Garst și familia Hollenstein au avut ocazia de a petrece mult timp cu copiii și să guste din deliciosul prânz. Astfel ei s-au convins de faptul că copiii au o alimentație echilibrată și sunt bine îngrijiți.


[05.03.2019]
O sărbătoare mare în Grigorăuca!

La data de 5 martie 2019 a avut loc o sărbătoare frumoasă în satul Grigorăuca. Copiii centrului de zi „Sf. Maria“ au felicitat toate doamnele din sat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Ei au pregătit un concert cu dansuri, cântece și teatru de păpuși. Cu bucurie și dragoste copiii au confecționat cadouri pentru mamele, bunicile, surorile lor, dar și pentru doamnele din sat. În pofida frigului sala a fost plină. Toți cei prezenți au savurat această zi minunată!


[26.02.2019]
Sistema de ventilare pentru bucătăriile școlilor din S. Cozești, Mihailovca și Misovca

Cerintele structurale și echiparea tehnică, nu este desigur cel mai important atribut al școlilor. Cu toate acestea, ele participă semnificativ la o bună funcționare a scolii, precum si la crearea unei atmosfere și dispoziție de lucru. Astfel noi am reușit să instalăm Sisteme de ventilare noi la trei bucătării din difetite școli, în acest mod am îmbunătățit semnificativ condițiile de muncă a personalului. Aceasta fără îndoială va avea un efect pozitiv asupra alimentației iar ulterior și asupra elevilor – îmbunătățirea atmosferei din toate punctele de vedere.

Proiectul a fost realizat cu succes grație ajutorului Consiliului Local și a susținerii financiare municipalității Baar / Elveția (prin intermediul părintelui Erwin Benz), precum și al susținerii noastre profesionale și organizaționale.

[21.02.2019]
„Hilfe fuer Osteuropa e.V“ în Moldova

Un nou an vine cu binecuvântări noi și cu primii vizitatori din Todtnau. Dna Ursula Honeck, președinta „Hilfe für Osteuropa e.V.“ activează în Republica Moldova de 24 de ani. În prima sa vizită din acest an, ea vine însoțită de soțul ei, Dr. Thomas Honeck. Împreună ei au vizitat proiectele organizației din Orhei și Edineț.

În Chișinău a avut loc o întâlnire cordială cu toate familiile sponsorizate. Familiile sponsorizate i-au primit pe dna și dl Honeck cu mare bucurie. Multe cuvinte de mulțumire și binecuvântări au fost rostite.


[24.01.2019]
Raport anual de activitate 2018

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2018 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.
[22.01.2019]
Pachete cu produse alimentare pentru familii sărace

La momentul actual situația socio-economică a Moldovei este foarte dificilă. Și în legatură cu aceasta numărul persoanelor nevoiașe este in creștere cu fiecare zi ce trece. Persoanele în etate, cu dizabilități și familiile numeroase se atribuie acestei categorii de cetățeni. Viața nevoiașilor cu an ce trece este mai grea. Mulțumită prietenilor noștri milostivi din Austria 30 din cele mai nevoiașe familii a satelor Grigorăuca și Copăceni au avut posibilitatea să primească pachete cu produse alimentare. Acest act de milostenie, dragoste și grijă față de apropiați a adus multă bucurie persoanelor în etate, cu dizabilități și familiilor numeroase. Inimile beneficiarilor sunt pline cu lacrimile de bucurie și recunoștință.

Această acțiune a fost finanțată de către Franziskusgemeinschaft, Pinkafeld, Austria.


[18.01.2019]
Lemnul și cărbune au venit la timp

Binefacerea creștină este o chemare. Aceasta este misiunea noastră, încredințată nouă de Biserica lui Hristos. De asemenea, datoria noastră este să respectăm poruncile iubirii. În perioada financiară dificilă, paturile social-vulnerabile ale populației se află într-o situație grea (persoanele cu dizabilități si pensionarii). În sezonul de încălzire de iarnă, aceste categorii supraviețuiesc cu greu, foamea și frigul, bolile cronice severe. Datorită dragostei lui Hristos și a partenerilor noștri din organizația HILFSWERK LIECHTENSTEIN, am putut oferi ajutor pentru 10 cele mai sărace familii din satul Grigorauca și i-am aprovizionat cu lemn și cărbune în această perioadă dificilă. Pentru cei nevoiași, acesta este un ajutor deosebit care îi va fi de mare folos în perioada de iarnă. Noi îi mulțumim pe cei care nu sunt indeferenți si dau in dar inimile lor pline de dragoste si milă.


[09.01.2019]
Copiii - pregătiți să întâlnească Iarna

Bucurie mare pentru 202 copii din centrele noastre pentru copii BUNVOLENTIA și Centrul de zi pentru copii "Sf. Maria". Acești copii întîmpină multe dificultăți financiare, deseori părinții nu le pot oferi cele necesare. Datorită acestor daruri, ei vor fi protejați de frig. Părinții sunt foarte recunoscători, iar baiețeii și fetițele - foarte fericiți.

Campania a fost susținută de către organizația : Trilingual Dayschool DEF Gmbh, Elveția.