Events
Projects
Perspectives
Partners
    
[23.07.2019]
Vara – timp minunat pentru excursii

Vara – timpul preferat al tuturor școlarilor, pentru că după un an greu de învățământ vine vacanța mult așteptată plină de multe aventuri și bucurii. La fel este și vara pentru copiii ce frecventează centrele BUNVOLENTIA. Ei au avut posibilitatea să viziteze muzee, teatre și parcurile de distracții. Conform tradiției, copiii au fost și la Andy’s Pizza, unde au avut parte de un prânz foarte gustos. La sfârșitul acestei excursii, toți au fost foarte impresionați de cele văzute.


[18.07.2019]
„Hilfe für Osteuropa e. V“ aduce o mare bucurie nevoiașilor din Moldova

Doamna Ursula Honeck, președintele organizației «Hilfe für Osteuropa e.V.» (HFO) Todtnau, Germania, și domnul Gunther Köllner au venit pentru a doua lor vizită din acest an în Republica Moldova. De fiecare dată, când ei vin aici, aduc mari bucurii în familiile nevoiașe. Doamna Honeck și domnul Köllner au avut o vizită la Orhei și Edineț pentru a vedea cum se desfășoară proiectele finanțate de ei. La Chișinău a avut loc o întâlnire cu familiile ce sunt sprijinite financiar de ei. A fost o întrunire foarte frumoasă la care s-au spus multe cuvinte de mulțumire.

Locuitorii mulțumitori ai satului Grigorăuca, raionul Sîngerei, au pregătit o întâlnire deosebită pentru oaspeți, dar copii care frecventează centrul de zi „ Sfânta Maria „ au pregătit un concert.

Aici putem menționa că organizația HFO ajută nevoiașii din această regiune de mai bine de 20 de ani.

Oaspeții au vizitat și satul Petrovca, raionul Sîngerei,unde în timpul de față la școală se face o reparație totală. Organizația HFO participă și ea la finanțarea acestui proiect de renovare.

[01.06.2019]
O surpriză plăcută

În timpul ultimei vizite a „Menschen Helfen e.V.“, Murnau, președintele organizației, dl Dr. Robert Roithmeier a aprobat ca copiii centrului de zi „Sf. Maria“ din Grigorăuca să facă o excursie. Promis – făcut! Sâmbata, 01.06.2019, copiii au fost în Chișinău la Teatrul de Operă și Balet, unde a avut loc un spectacol. Ei au fost foarte impresionați de teatrul de operă și de întregul spectacol. De asemenea, copiii s-au bucurat de o masă delicioasă într-o pizzerie.

Această călătorie a fost o recompensă pentru performanța minunată și munca mare a copiilor depusă în timpul vizitei „Menschen Helfen e.V“ În total, au participat 74 de copii și profesori.


[25.05.2019]
Sărbătoare la Grigorăuca

Reprezentanții organizației „Menschen Helfen e. V” ( Președinte Domnul Doctor Robert Roithmeier) Seehausen, Germania, au vizitat centrul “Sfânta Maria“ din Grigorăuca, raionul Sîngerei. Cu ocazia vizitei sponsorilor copiii au pregătit întreceri sportive, cântece, dansuri și spectacol de păpuși. În acest fel ei au arătat cu ce se ocupă la centru și la ce succese au ajuns. Copiii au dăruit oaspeților obiecte confecționate de ei înșiși. Vicepreședintele raionului Sîngerei, șeful Direcției Educației și primarul satului Grigorăuca au participat la acest eveniment. Ei sunt mulțumiți de contribuțiile prietenilor noștri din Germania în oferirea ajutoarelor copiilor din familiile nevoiașe. Domnul Doctor Roithmeier a avut o discuție și cu directorul centrului doamna Svetlana Pașa. El a susținut ideea doamnei Pașa în a organiza anumite acțiuni pentru copiii centrului.


[24.05.2019]
Întâlnirea „Menschen Helfen e. V” cu beneficiarul recunoscător

Familia Volcovschii este o familie nevoiașă din satul Gangura, raionul Ialoveni. Cu toate că au greutăți financiare , ei cresc trei copii. În anul 2016 unul din copiii lor, Mihaela Volcovscaia, a avut nevoie urgent de o intervenție chirurgicală la ochi. În aceste clipe a venit cu un ajutor organizația „Menschen Helfen e. V” ( Președinte Domnul Doctor Robert Roithmeier) Seehausen, Germania. Fetița a fost operată cu succes, fiind înlăturată problema cu care Mihaela și părinții ei s-au luptat 9 ani.

Astăzi, după trei ani , cu ocazia vizitei reprezentanților „Menschen Helfen e. V” în Republica Moldova, Mihaela a putut încă o dată să se întâlnească și să mulțumească salvatorilor ei.

[24.05.2019]
„Menschen Helfen e. V” a vizitat proiectele din Gangura, raionul Ialoveni

În timpul tradiționalei vizite anuale , reprezentanții organizației „Menschen Helfen e. V”, Germania (peședintele Domnul Doctor Robert Roithmeier) au vizitat câteva proiecte din Gangura, și anume grădinița, proiectul de alimentare cu apă, centrele pentru copii BUNVOLENȚIA. După tradiție , oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare. Copiii ce frecventează aceste centre au dăruit oaspeților lucrări făcute de ei înșiși.


[17.05.2019]
Un sistem nou de încălzire pentu gimnaziul Mihailovca

Gimnaziul Mihailovca (construit în 1960) până în prezent nu a avut încălzire centrală. Fiecare cameră de clasă a fost încălzită cu o sobă. Coridorul și restul încăperilor gimnaziului nu au fost încălzite deloc. Suprafața totală a clădirii este de 2010 m2.

În ciuda consumului ridicat de combustibil, camerele nu au avut întotdeauna temperatura necesară a aerului. Copiii și profesorii gimnaziului aveau riscul de a se îmbolnăvi, deoarece erau adesea nevoiți să respire gazul de monoxid de carbon. Din acest motiv, sa decis instalarea unui nou sistem de încălzire.

Acest proiect a fost implementat cu succes datorită sprijinului financiar al Hilfswerk Liechtenstein (președintele Bettina Pelger-Sprenger), Liechtenstein și al Consiliului Raional Sîngerei, Moldova.


[19.04.2019]
Ajutorul venit la timpul potrivit

Condițiile sanitare nesatisfăcătoare la bucătăria și sufrageria din Gimnaziul Copăceni, raionul Sîngerei, au fost o problem mare. Trebuiau de luat careva măsuri. Organele regionale responsabile pentru protecția sănătății și siguranța în alimentație avertizau administrația școlii cu privire la această problem. Un prânz sănătos, de care copiii beneficiază în școală, este foarte important pentru organismal și dezvoltarea elevilor. Aici ei primesc ceea de ce au nevoie pentru dezvoltare. În jur de 110 elevi, inclusiv 50 din familii defavorizate, care frecventează proiectul BUNVOLENTIA după ore, acest prânz este îndeosebi important pentru ei. În mulți cazuri aceasta este unica hrană sănătoasă de care ei beneficiază. Iată de ce echiparea calitativă a bucătăriei este atât de important.

Cu ajutorul Părintelui Hans Bock (prin intermediul Parohiii Catolice din Schierling / Germania) noi am putut achiziționa echipamentul și tacâmurile necesare. Acum copiii mănâncă în încăperi curate. Produsele alimentare se păstrează șise pregătesc în încăperi corespunzătoare.


[17.04.2019]
Acțiune de Paști pentru nevoiași

Sărbatoarea Paștelui reprezintă viața nouă, izvorul vieții. Nevoiașii, vârstnicii, singuraticii și bolnavii satelor Grigorauca și Gangura au simțit dragostea și miracolul acestei Sfinte Sărbatori. 250 familii au primit pachete cu produse alimentare. În total au fost împărțite aproximativ 3 tone de produse alimentare de primă necesitate precum și dulciuri. Aceasta a fost un ajutor potrivit pentru pregătirea mesei de sărbătoare.

Această acțiune a fost finanțată de către oganizațiile Hilfe für Osteuropa e.V., Todtnau (Germania) și PRO MOLDAVIA e. V, Gladbeck (Germania).


[16.03.2019]
Al 23-lea seminar pentru coordonatorii si conducătorii centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrului de zi pentru copii „Sf. Maria”

La data de 16 martie 2019 a avut loc cel de-al 23-lea seminar pentru coordonatorii și profesorii celor 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA și centrul de zi pentru copii „Sf. Maria” în s. Gangura, r-l Ialoveni. Aceasta a fost o întâlnire minunată la care au luat participat 52 invitați. I-am avut în calitate de oaspeți de onoare familia Garst și familia Hollenstein din Elveția. Dl. Garst a fost întâmpinat ca și cetățean de onoare al comunei Gangura.

Seminarul a fost împărțit în 2 părți. Prima parte a fost ghidată de doamna Rotaru Natalia, psiholog. Cu deosebite cuvinte și prezentări ea a relatat tema ” Cauzele comportării urâte la copii”. Invitații au fost motivați să se implice în diferite activități. Partea a doua, conducătorii centrelor au avut posibilitatea să se expună în ceea ce privește problemele centrelor și doleanțele. În același timp a avut loc și seminarul contabililor.


[16.03.2019]
HCN în Moldova

Președintele organizației „Help for Children in Neeed” (HCN) Peter Garst și Vice-Președintele Edwin Hollenstein au vizitat Moldova în luna martie. Ei au fost însoțiți de soțiile lor Martha Garst și Beatrice Hollenstein. Pentru domnul Garst aceasta a fost deja a 33-a vizită. Partenerii noștri din Elveția au vizitat proiectele lor: 16 Centre de Zi pentru Copii BUNVOLENTIA, Centrul de Zi pentru Persoane în Etate „Sf. Petru”, de asemenea și alte proiecte, așa ca Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Maria” în Grigorăuca. Oaspeții au fost întâmpinați cu flori și daruri confecționate manual de către toate proiectele vizitate. Familia Garst și familia Hollenstein au avut ocazia de a petrece mult timp cu copiii și să guste din deliciosul prânz. Astfel ei s-au convins de faptul că copiii au o alimentație echilibrată și sunt bine îngrijiți.


[05.03.2019]
O sărbătoare mare în Grigorăuca!

La data de 5 martie 2019 a avut loc o sărbătoare frumoasă în satul Grigorăuca. Copiii centrului de zi „Sf. Maria“ au felicitat toate doamnele din sat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Ei au pregătit un concert cu dansuri, cântece și teatru de păpuși. Cu bucurie și dragoste copiii au confecționat cadouri pentru mamele, bunicile, surorile lor, dar și pentru doamnele din sat. În pofida frigului sala a fost plină. Toți cei prezenți au savurat această zi minunată!


[26.02.2019]
Sistema de ventilare pentru bucătăriile școlilor din S. Cozești, Mihailovca și Misovca

Cerintele structurale și echiparea tehnică, nu este desigur cel mai important atribut al școlilor. Cu toate acestea, ele participă semnificativ la o bună funcționare a scolii, precum si la crearea unei atmosfere și dispoziție de lucru. Astfel noi am reușit să instalăm Sisteme de ventilare noi la trei bucătării din difetite școli, în acest mod am îmbunătățit semnificativ condițiile de muncă a personalului. Aceasta fără îndoială va avea un efect pozitiv asupra alimentației iar ulterior și asupra elevilor – îmbunătățirea atmosferei din toate punctele de vedere.

Proiectul a fost realizat cu succes grație ajutorului Consiliului Local și a susținerii financiare municipalității Baar / Elveția (prin intermediul părintelui Erwin Benz), precum și al susținerii noastre profesionale și organizaționale.

[21.02.2019]
„Hilfe fuer Osteuropa e.V“ în Moldova

Un nou an vine cu binecuvântări noi și cu primii vizitatori din Todtnau. Dna Ursula Honeck, președinta „Hilfe für Osteuropa e.V.“ activează în Republica Moldova de 24 de ani. În prima sa vizită din acest an, ea vine însoțită de soțul ei, Dr. Thomas Honeck. Împreună ei au vizitat proiectele organizației din Orhei și Edineț.

În Chișinău a avut loc o întâlnire cordială cu toate familiile sponsorizate. Familiile sponsorizate i-au primit pe dna și dl Honeck cu mare bucurie. Multe cuvinte de mulțumire și binecuvântări au fost rostite.


[24.01.2019]
Raport anual de activitate 2018

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2018 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.
[22.01.2019]
Pachete cu produse alimentare pentru familii sărace

La momentul actual situația socio-economică a Moldovei este foarte dificilă. Și în legatură cu aceasta numărul persoanelor nevoiașe este in creștere cu fiecare zi ce trece. Persoanele în etate, cu dizabilități și familiile numeroase se atribuie acestei categorii de cetățeni. Viața nevoiașilor cu an ce trece este mai grea. Mulțumită prietenilor noștri milostivi din Austria 30 din cele mai nevoiașe familii a satelor Grigorăuca și Copăceni au avut posibilitatea să primească pachete cu produse alimentare. Acest act de milostenie, dragoste și grijă față de apropiați a adus multă bucurie persoanelor în etate, cu dizabilități și familiilor numeroase. Inimile beneficiarilor sunt pline cu lacrimile de bucurie și recunoștință.

Această acțiune a fost finanțată de către Franziskusgemeinschaft, Pinkafeld, Austria.


[18.01.2019]
Lemnul și cărbune au venit la timp

Binefacerea creștină este o chemare. Aceasta este misiunea noastră, încredințată nouă de Biserica lui Hristos. De asemenea, datoria noastră este să respectăm poruncile iubirii. În perioada financiară dificilă, paturile social-vulnerabile ale populației se află într-o situație grea (persoanele cu dizabilități si pensionarii). În sezonul de încălzire de iarnă, aceste categorii supraviețuiesc cu greu, foamea și frigul, bolile cronice severe. Datorită dragostei lui Hristos și a partenerilor noștri din organizația HILFSWERK LIECHTENSTEIN, am putut oferi ajutor pentru 10 cele mai sărace familii din satul Grigorauca și i-am aprovizionat cu lemn și cărbune în această perioadă dificilă. Pentru cei nevoiași, acesta este un ajutor deosebit care îi va fi de mare folos în perioada de iarnă. Noi îi mulțumim pe cei care nu sunt indeferenți si dau in dar inimile lor pline de dragoste si milă.


[09.01.2019]
Copiii - pregătiți să întâlnească Iarna

Bucurie mare pentru 202 copii din centrele noastre pentru copii BUNVOLENTIA și Centrul de zi pentru copii "Sf. Maria". Acești copii întîmpină multe dificultăți financiare, deseori părinții nu le pot oferi cele necesare. Datorită acestor daruri, ei vor fi protejați de frig. Părinții sunt foarte recunoscători, iar baiețeii și fetițele - foarte fericiți.

Campania a fost susținută de către organizația : Trilingual Dayschool DEF Gmbh, Elveția.


[21.12.2018]
Pachete cu produse alimentare pentru familii sărace

Ajunul Crăciunului – timpul pentru surprize, minuni și daruri. Asa el a fost și pentru vârstnicii nevoiași din satele Gangura și Grigorăuca care au simțit cu adevărat feeria acestor sărbători. 200 Vârstnicii nevoiași și bolnavi au beneficiat de pachete cu produse alimentare pentru a avea posibilitatea să sărbătorească frumos Crăciunul. Ei au primit aceste daruri cu o nespusă recunoștință și au manifestat o mare mulțumire în adresa familiei Zuehlke, Elveția și doamnei Ursula Honeck, Germania cu suportul cărora a fost realizată această acțiune.

[19.12.2018]
Sfântul Nicolai aduce daruri copiilor nevoiași

Pe 19 decembrie în Republica Moldova este sărbătorit sf. Nicolae. Plini de emoții, copiii au așteptat această zi cu nerăbdare: le va aduce oare Sfântul Nicolae daruri sau nu... În ajun copiii și-au pregătit hăinuțele si și-au curățat încălțămintea, așteptarea lor încărcată de emoții putea fi observată cu ușurință.....

Copiii nevoiași din cadrul centrelor de zi pentru copii de pe teritoriul Republicii Moldova, și de asemenea de pe teritoriul Transnistriei așteptau cu speranța ca Sfântul Nicolai să nu uite de ei. Dar cum putea el să uite de ei? 1240 Băieței și fetițe totuși au primit daruri dulci.

Acțiunea de Crăciun a fost susținută de către Hilfswerk Liechtenstein, președintele Bettina Pelger-Sprenger, Triesen.


[06.12.2018]
Sfântul Nicolai în Grigorăuca

Ne aflăm în perioada Adventului. Oamenii din s. Grigorăuca sunt în toiul pregătirilor de Crăciun, așa încât să fie gata să îl primească în casele lor pe Isus Mântuitorul. Astfel ei zi de zi merg la biserică si prin rugăciuni se pregătesc de sărbătoarea Întrupării Domnului. Dimineața devreme ei participă la slujbe speciale, așa numitele „Rorate”. Ei fac toate acestea într-un duh de nădejde, credință și dragoste. Apoi pentru ei sunt organizate dejunuri. Părintele-Paroh și surorile participă activ la aceste evenimente.

Astăzi Sfântul Nicolai de asemenea nu a uitat și de persoanele în etate: în timpul întâlnirii ei au primit fiecare câte un cadou.

Acest eveniment are loc datorită ajutorului Părintelui Erwin din Elveția.


[08.11.2018]
Surpriză placută pentru copiii din Grigorauca

Prin intermedierea părintelui Erwin Benz, Elvetia, a devenit posibilă instalarea ierbii artificiale în sala de antrenamente precum și pe terenul de joacă a grădiniței. Astfel copii pot juca si pot practica sportul în orice perioadă a anului. Angajații grădinței și părinții ai copiilor îl mulțumesc din suflet pe părintele Erwin.


[02.11.2018]
Rotary Club Zug-Kolin, Elveția - PRO UMANITAS: 10 Ani de colaborare fructuoasă

În perioada de 30.10 - 01.11 2018 președintele Rotary Club Zug-Kollin - dl. Roland Imboden împreună cu dna și dl. Helen si Gerry Zühlke au vizitat s. Misovca pentru a face cunoștinta cu centrul de zi pentru copii BUNVOLENTIA. Acest proiect este susținut financiar de către Rotary Club Zug-Kollin, oaspeții au avut ocazia să facă cunoștința cu activitatea centrului și să comunice personal cu copiii și personalul centrului.

În semn de recunostintă copiii au oferit oaspeților daruri confecționate de ei personal.

In același timp au fost vizitate și alte proiecte cofinanțate anterior, inclusiv mobilarea și echiparea grădiniței. În semn de mulțumire copii au întâlnit oaspeții cu cântece, dans și jocuri. Darurile oferite de oaspeți au adus bucurie copiilor.


[26.10.2018]
“Help for Children in Need” (HCN) a vizitat proiectele

În perioada 22 - 26 octombrie 2018, domnul Peter Garst (președintele HCN) și dl. Hollenstein (vicepreședintele HCN) au vizitat proiectele pentru copii și centrul de zi pentru batrâni. Toate proiectele vizitate sunt într-o stare foarte bună. Pentru aceasta au fost aduse sincere mulțumiri educatorilor.

Cu ocazia jubileului de 15 ani al PRO UMANITAS (PU), dl. Ghilețchii, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, ne-a invitat la el în birou. Pe parcursul discuției el a mulțumit lucrătorilor PU și HCN pentru susținerea considerabilă a copiilor nevoiași din Moldova.


[20.10.2018]
Cel de-al 22-lea seminar pentru coordonatorii si profesorii centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA

Astăzi a avut loc cel de-al 22-lea seminar pentru coordonatori și profesori a celor 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA si Centrului de zi pentru copii “Sf. Maria”din Groigorauca. În total au fost 33 de participanți. La seminar a participat o specialistă din Centrul de tineret pentru prevenirea violenței împotriva copiilor “Pro Salva”. Ea a ținut un discurs pentru cei prezenți. Seminarul a fost interactiv și informativ.

În același timp a avut loc seminarul pentru contabilii centrelor de zi.

În a doua parte ai întâlnirii, profesorii au povestit despre rezultate, au propus idei noi de activitate cu copiii. De asemenea, ei și-au exprimat dorințele, pentru a îmbunătăți procesul de lucru.


[18.10.2018]
KINDERMISSIONSWERK în Moldova

În timpul vizitei sale la Tiraspol, Domnul Buescher (reprezentant al organizației de binefacere KINDERMISSIONSWERK, Aachen), a vizitat centrul de copii "PETRUSHKA". Oaspetele drag a fost primit de copii cu pâine și sare.

Apoi, el a putut să facă cunoștință cu activitatea din centru și cu proiectele realizate.

Copiii recunoscători au pregătit pentru Domnull Buescher un mic concert.


[10.10.2018]
Vă mulțumim pentru 15 ani de cooperare

Noi îi mulțumim pe toți prietenii și sponsorii PRO UMANITAS care ne-au însoțit și ne-au susținut timp de cincisprezece ani. Numai datorită ajutorului vostru am reușit să realizăm un număr mare de proiecte caritabile. Ca urmare, sute de nevoiași au primit ajutorul necesar. Fie ca Domnul să vă răsplătească pentru tot bunul ce l-ați făcut!
[27.09.2018]
Vizita Episcopului Leon la centrul pentru copii din Grigorauca

Cu ocazia vizitei Sale în Moldova, Preasfințitul Leon Dumbravschii, Episcopul Ordinarius Dieceziei de Kameaneț-Podolskîi, a vizitat Centru de Copii “Sfânta Maria” din Grigorăuca și a rămas impresionat atât de centru cât și de terenul de joacă și sport menționând că: “Acesta este un rai pentru copii”.

La plecare Episcopul a promis că neaparat se va reîntoarce la Centru.

[18.09.2018]
Liechtenstein pentru nevoiasii Republicii Moldova

Ieri, PRO UMANITAS a primit ajutor umanitar din Liechtenstein care este destinat copiilor nevoiași, bătrânilor și deasemenea familiilor sărace care îi oferă o mare bucurie. Acesta este un ajutor deosebit ce oferă o bucurie mare.

HILFSWERK LIECHTENSTEIN, președintele Bettina Pelger-Sprenger, a trimis în Moldova mai mult de 16 tone de ajutor umanitar care constă în haine, lenjerie de pat, textile, perne, pături, încălțăminte nouă, îmbrăcăminte nouă pentru copii, jucării noi, mobilier școlar, rechizite școlare, paturi, saltele, mese, scaune etc. și sute de oameni din raionul Sîngerei vor putea beneficia de acest ajutor.


[05.09.2018]
Echiparea a trei bucătării școlare

Condițiile rele și neigienice în bucătăriile din Cozesti, Petrovca și Misovca au fost o mare problemă. A existat pericolul închiderii acestor școli. Serviciul de sănătate și serviciul de siguranță alimentară au avertizat în mod repetat administrația școlară în legătură cu acest lucru.

Prânzul sănătos pe care copiii îl primesc la școală este foarte important pentru corpul și dezvoltarea acestora. 218 de elevi, inclusiv 74 de copii din familii cu venituri mici vizitează centrele de zi pentru copii BUNVOLENTIA după ore. Este deosebit de important prânzul pentru acești copii nevoiași, deoarece adesea acesta este singura hrană sănătoasă pe care o primesc. Din acest motiv bucătăriile și cantinele trebuie să fie bine echipate.

Cu ajutorul HILFSWERK LIECHTENSTEIN am reușit să cumpărăm echipamentul necesar și să-l instalăm în bucătăriile și cantinele școlilor. Acum, copiii mănâncă în încăperi curate. Alimentele sunt preparate și păstrate în condiții igienice.

Noi mulțumim HILFSWERK LIECHTENSTEIN, președintele Bettina Pelger-Sprenger, pentru suportul financiar.

[15.08.2018]
Recunoașterea înaltă a activităților PRO UMANITAS

Premier-ministrul Republicii Moldova a apreciat mult activitatea Asociației de Binefacere „PRO UMANITAS”. Pentru atingerea unor rezultate bune în implementarea proiectelor caritabile, acordarea ajutorului celor nevoiași, și cu ocazia a celei de-a 15-a aniversări a activității PU în Moldova domnul Filip a conferat PRO UMANITAS o diplomă de gradul I.

Angajații PU din partea lor mulțumesc pe Dumnezeu și numeroșii parteneri pentru contribuția lor neprețuită la implementarea proiectelor realizate.

[14.08.2018]
O surpriză pentru nevoiași din Grigorauca

O surpriză plăcută pentru 100 de personae vârstnice, singurati ce și bolnave din Grigorăuca: datorită suportului financiar al Doamnei Ursula Honeck, Todtnau, Germania a fost posibilă procurarea și livrarea pachetelor cu produse alimentare de bază. Greutatea unui pachete ste de 10,5 kg.

Copii din CZC „Sf. Maria” tot au participat în distribuirea pachetelor cu produse alimentare.

Merită să fie menționat faptul că Doamna Ursula Honeck timp de 23 de ani ajută pe oamenii nevoiași din Moldova.


[04.08.2018]
Tabăra de vară pentru copiii din familii nevoiașe din Chișinău

Tabăra de vară (23.07.2018 – 03.08.2018) în Chișinău reprezintă o oportunitate pentru copiii de diferite confesiuni să se roage împreună, să comunice unii cu alții, să participe în diferite excursii, competiții și să beneficieze de o alimentație diversificată precum și dulciuri. 20 de copii din familii nevoiașe din Chișinău au petrecut aceste zile nu doar pentru distracție dar și pentru dezvoltarea personală. Tabăra de vară a fost o adevărată sărbătoare pentru acești copii.

Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită ajutorului financiar acordat de către părintele Erwin Benz din Elveția.


[27.07.2018]
Conducătorul organizației PRO MOLDAVIA e.V. a vizitat proectul său

În timpul șederii sale în Moldova, părintele Clemens a folosit ocazia de a vizita satul Homutianovca. În timpul Târgului de Anul Nou el împreună cu asistenți au vândut produse bavareze în cadrul acțiunii „Pâine pentru nevoiași din Homuteanovca” în timp de 2 zile. Banii câștigați au fost trimise persoanelor săraci din Homuteanovca.

În sat, părintele Clemens s-a întâlnit cu oameni și le-a înmânat pâinea personal.

În același timp, el a menționat cuvântul din "Tatăl nostru" "Pâinea noastră cea de toate zilele, dă-ne-o nouă astăzi". După aceea, toți au spus rugăciunea. Părintele Clemens a binecuvântat pâinea și le-a împărtășit-o cu bucurie. Recunoștința și bucuria se citea în ochiile sătenilor. Salutările și mulțumirea locuitorilor satului el a luat Părintele la Neumarkt. La sfârșit a promis „Noi va vom ajuta și mai departe!”


[19.07.2018]
Iarbă artificială pentru terenul de fotbal în Grigorăuca

Iarba arteficială pentru terenul de fotbal a fost amenajată în anul 2010, fiind cadou din partea Federației de Fotbal din Moldova. În timp de 9 ani de exploatare calitatea terenului s-a deteriorat. Din această cauză cumpărarea și amenajarea a 640 m2 terenului de fotbal cu iarbă nouă a fost strict necesar.

Acest proect a fost finanțat de Părintele Erwin Benz, Gemeinde Baar (Elveția), Pastorul Hans Bock și „Menschen Helfen e. V.” (Germania).

[14.07.2018]
„Hilfe für Osteuropa e.V.” Germania – 23 ani în Moldova

Pe parcursul a 23 ani, 27 familii din Moldova beneficiază de un ajutor financiar enorm din partea organizației de binefacere din Germania, reprezentată de președintele dna Ursula Honeck. De-a lungul anilor, organizația a realizat multe proiecte de ajutorare, care continuă și pînă în ziua de azi. Dna Honeck împreună c dl Köllner au desfășurat ultima lor vizită în Moldova cu scopul de a împărți ajutorul financiar pentru familiile sponsorizate.


[05.07.2018]
Comunitatea Franciscană pentru copii

18 copii-invalizi (fizic și mental) din raionul Sîngerei au primit pachete cu produse alimentare. Finanțarea acestei acțiuni a fost efectuată de comunitatea franciscană din Austria.

[26.06.2018]
AJUTORUL A VENIT LA TIMP

100 de familii, care trăiesc sub pragul sărăciei, au primit în cadou pachete cu produse alimentare. Pachetul conține 15 produse alimentare de bază, greutatea cărora era de 18 kilograme. Campania s-a desfășurat în comuna Gangura. Cetățenii în etate cu lacrimi în ochi au primit pachetele. Această campanie a fost organizată datorită suportului financiar al familiei Zuhlke din Elveția.


[15.06.2018]
Vacanta de vara 2018

În fiecare an, copiii așteaptă cu nerăbdare vacanta de vară. Este cel mai frumos timp pentru copiii si tineriii nostri întrucît multe activități din această perioadă se petrec nu doar în încăperi dar și afară.

BUNVOLENȚIA Proiecte si Centrul de Zi Pentru Copii „Sfînt Maria” propune copiilor multe activități. Astfel ei pot afla ceva nou și util cîntînd, dansînd, desenînd și desigur luînd parte la diferite întreceri interesante. Educatorii pregătesc programa pentru fiecare zi incluzînd și excursii nu doar în Chișinău dar și în alte locuri fumoase din Republica Moldova. În acest fel, copiii și tineriii sunt motivați să studieze lucruri utile cu ajutorul jocurilor.


[04.06.2018]
Mobilier nou în cantinele a trei școli

Copiii celor trei școli din Mihailovca, Petrovca și Misovca au primit un cadou minunat de Ziua Copilului. Mobilier nou – mese, bănci și dulapuri – a fost comandat și instalat în cantinele școlilor menționate. Mai înainte nu erau suficiente scaune pentru toți copiii. Mobilierul era vechi și deteriorat. Acum ei se vor bucura de mese în condiții plăcute. În total 214 de copii beneficiază de acest proiect.

Acest proiect a fost posibil datorită părintelui Erwin Benz, Baar / Elveția.

[07.05.2018]
Promis – făcut!

În timpul ultimei vizite a „Menschen Helfen e.V.“, Murnau, președintele organizației, dl Dr. Robert Roithmeier a aprobat ca copiii centrului de zi „Sf. Maria“ din Grigorăuca să facă o excursie. Promis – făcut! Vineri, 04.05.2018, copiii au fost în Chișinău la Teatrul de Operă și Balet, unde a avut loc un concert mare al unei faimoase trupe de dans din Moldova. Ei au fost foarte impresionați de teatrul de operă și de întregul spectacol. De asemenea, copiii s-au bucurat de o masă delicioasă într-o pizzerie.

Această călătorie a fost o recompensă pentru performanța minunată și munca mare a copiilor depusă în timpul vizitei „Menschen Helfen e.V.“. În total, au fost incluși 52 de copii și însoțitori.


[02.05.2018]
O mare sărbătoare în Grigorăuca cu ocazia vizitei „Menschen Helfen e.V“, Murnau

Un grup de la „Menschen Helfen e.V“, Murnau condus de președintele dl Dr. Robert Roithmeier a vizitat Moldova la sfârșitul lunii aprilie. În pofida dificultăților cu zborul ei au ajuns la timp în Grigorăuca, unde copiii din centrul de zi „Sf. Maria” îi așteptau nerăbdători. Ei au pregătit o sărbătoare mare pentru oaspeți. Grupul a fost întâmpinat cu un dans frumos cu panglici în culorile steagului moldovenesc. Pe terenul sportiv au fost organizate competiții sportive „Ștafete vesele“, unde echipa „Noi suntem super!“ a concurat cu echipa „Soarele“. Un concert minunat cu dansuri și cântece a răsunat în casa de cultură a satului. În cadrul concertului a fost prezentat un show de modă; fetele de la cursul de croitorie au cusut haine pentru ele, precum și costume pentru diferite dansuri. Oaspeții au putut de asemenea să observe copiii centrului în timpul activităților lor zilnice.

Pe lângă acestea, grupul l-a vizitat pe micuțul Artiom Spălatu. „Menschen Helfen e.V“ finanțează tratamentul (chimioterapia) băiatului. Ei au făcut cunoștință cu întreaga familie și s-au bucurat de copilul fericit.[23.04.2018]
Vizita Președinteului HCN, Evilard în Moldova

Președintele ”Help for Children in Need” (HCN), Evilard, dl Peter Garst a fost între 17.04 și 23.04.2018 la cea de-a 30-a vizită jubiliară în Moldova. El a fost însoțit de dl Heinz Luginbühl. În cadrul acestei vizite ei au văzut toate cele 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA. Peste tot dl Gast și dl Luginbühl au fost întâmpinați cu pâine și sare, precum și cu multe flori. Fiecare centru a organizat o frumoasă expoziție cu ultimele lucrări ale copiilor.

Dl Garst și dl Luginbühl au vizitat, de asemenea, centrul de zi pentru persoanele în etate ”Sf. Petru” din Grigorăuca, au participat la cel de-al 21-lea seminar pentru coordonatorii și profesorii centrelor de zi BUNVOLENTIA și s-au întâlnit cu familiile sponsorizate în Tiraspol, Transnistria.


[21.04.2018]
Cel de-al 21-lea seminar pentru coordonatorii si profesorii centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA

Astăzi a avut loc cel de-al 21-lea seminar pentru coordonatori și profesorii tuturor celor 16 centre de zi pentru copii BUNVOLENTIA. În total au fost 39 de participanți. În calitate de invitați de onoare au fost bineveniți dl Peter Garst, Președintele ”Help for Children in Need” (HCN), Evilard și dl Heinz Luginbühl. La seminar a participat o specialistă a ”Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii”. Ea a ținut un seminar pentru cei prezenți. Seminarul a fost interactiv și informativ.

În a doua parte a întâlnirii, profesorii au povestit despre rezultate, idei noi de lucru cu copiii. De asemenea, ei și-au exprimat dorințele, pentru a îmbunătăți procesul de lucru.


[09.03.2018]
O sărbătoare mare în Grigorăuca!

La data de 8 martie 2018 a avut loc o sărbătoare frumoasă în satul Grigorăuca. Copiii centrului de zi „Sf. Maria“ au felicitat toate doamnele din sat cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. Ei au pregătit un concert cu dansuri, cântece și teatru de păpuși. Cu bucurie și dragoste copiii au confecționat cadouri pentru mamele, bunicile, surorile lor, dar și pentru doamnele din sat. În pofida frigului sala a fost plină. Toți cei prezenți au savurat această zi minunată!


[26.02.2018]
Adunarea Generală anuală a PRO UMANITAS

La data de 23 februarie 2018 a avut loc Adunarea Generală anuală a Asociației Obștești Asociația de Binefacere PRO UMANITAS (PU). Președintele PU, dl Vladimir Nadkrenicinîi, a raportat în fața membrilor despre activitatea Asociației pe parcursul anului 2017. În cadrul Adunării a fost aporbat bugetul pentru anul 2018.

S-a menționat faptul că PU va sărbători anul acesta (8 octombrie 2018) cea de-a 15 aniversare.

[08.02.2018]
Pâine pentru cei fără de pâine din satul Homuteanovca

„Pâine pentru cei fără de pâine“ este o acțiune minunată, finanțată de către Pro Moldavia e.V., Gladbeck. Începând cu februarie 2018 a doua acțiune de acest gen este implemetată în satul Homuteanovca, raionul Ialoveni.

Satul Homuteanovca este un sat foarte mic și sărac cu 122 de locuitori. Mulți dintre ei lucrează peste hotare sau în alte localități. În sat au rămas practic doar vârstnici, care nu primesc nici un ajutor. Proiectul de aprovizionare cu pâine este foarte important. Astfel, 25 de persoane sărace, în etate, bolnave, cu dizabilități sunt aprovizionate zilnic cu pâine. Beneficiarii sunt foarte recunoscători pentru acest ajutor.

De menționat faptul că prima acțiune din satul Cozești, raionul Sângerei pentru 20 de persoane sărace, în etate, singuratice, bolnave funcționează cu succes deja de un an.


[29.01.2018]
Raport anual de activitate 2017

Cu mare plăcere Vă informăm, că raportul anual de activitate 2017 este disponibil acum pe pagina web în secțiunea Rapoarte.
[22.01.2018]
Proiectele BUNVOLENTIA – o lumină în întuneric pentru sute de copii nevoiași

În timpul unei întâlniri cu toți coordonatorii și profesorii centrelor de zi pentru copii BUNVOLENTIA, dna Maria Balan, directoarea gimnaziului din Cozești, a spus că nu-și poate imagina, cum ar trăi copiii din Cozești fără centrele BUNVOLENTIA. Aceasta este mai mult decât o opinie a directoarei gimnaziului. Este o convingere împărtășită de toți profesorii și coordonatorii, precum și de cei 383 de copii ai centrelor de zi. Centrele sunt o binecuvântare pentru copiii nevoiași, social vulnerabili, care adesea rămân fără îngrijire părintească și siguranță, atenție și sprijin. Ele dăruiesc copiilor speranță în timpurile grele, că există un viitor și pentru ei. Pe lângă o alimentație sănătoasă, ei își dezvoltă talentele în diverse domenii (croitorie, tâmplărie, lucrul manual cu materiale naturale, ață, hârtie, mărgele etc.).

[19.01.2018]
Primii noștri vizitatori

Un nou an vine cu binecuvântări noi și cu primii vizitatori din Todtnau. Dna Ursula Honeck, președinta „Hilfe für Osteuropa e.V.“ activează în Republica Moldova de 23 de ani. În prima sa vizită din acest an, ea vine însoțită de soțul ei, Dr. Thomas Honeck. Împreună ei au vizitat proiectele organizației din Orhei și Edineț.

În Chișinău a avut loc o întâlnire cordială cu toate familiile sponsorizate. Familiile sponsorizate i-au primit pe dna și dl Honeck cu mare bucurie. Multe cuvinte de mulțumire și binecuvântări au fost rostite.

În același timp, ei s-au întâlnit cu un tânăr, care a suferit de leucemie în copilărie. Pe atunci dna Honeck a sprijinit această familie, astfel încât băiatul să poată duce o viață normală, sănătoasă.